2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik a hazára voksoltak

Következik:

Híradó 12:00

Keménymag

Patkányok a Hír TV stúdiójában

Patkánykormány, patkányinvázió - sajátos szocialista stílus az EP-választási kampányban. A Hír TV Keménymag csapata vállalkozott arra a nem mindennapi feladatra, hogy megfejtsék: mit is szeretne üzenni a választóknak az MSZP. A rendhagyó adásban ezúttal két különleges vendég is szerepet kapott.

  • Patkányok a Hír TV stúdiójában

Komoly önvallomással indult a Hír TV Keménymag című műsora. Jeszenszky Zsolt politikai hobbista vallott színt: 

"Mindannyian patkányok vagyunk, én meg különösen, mert '72-es születésű vagyok, ezért én patkány vagyok amúgy is." 

Apáti Bence a Magyar Nemzet főmunkatársa azért gyorsan hozzátette: mármint a kínai horoszkóp szerint. 

Egy dolog biztos - vette át a szót a PestiSrácok.hu újságírója Dezse Balázs -, hogy „Bangóné már nagyon régóta építi ezt az egész patkány narratívát. Emlékeztek, volt az, amikor négy lábbal állt a földön, aztán nyuszijelmezben pózolt, tehát ott már megérkeztünk a rágcsálókhoz."

Jeszenszky Zsolt a televíziós adást ismételten visszanézve megállapította, Bangóné úgy érezte, hogy „egy hirtelen támadt zsenialitás bukkant fel belőle."

Apáti Bence szerint kis létszámú, de annál radikálisabb, szűk mag maradt meg az ellenzéki pártok környékén, nem lesz földindulás jellegű győzelem az EP-választásokon ellenzéki részről, ezt a magot kell valahogy mozgósítani. 

A Keménymag tagjai hosszan értekeztek a Bangóné-jelenségről, melyet végül Jeszenszky Zsolt úgy foglalt össze, hogy az MSZP-nek amúgy Bangónéra nincsen szüksége, de "annyira hangos és annyira agresszív, hogy tényezővé vált", így előállt egy olyan helyzet, hogy "Bangóné az MSZP egyik meghatározó arcává vált, amellett, hogy teljesen méltatlan erre a szerepre a szellemi kvalitásai miatt."

Ujhelyi István Bangóné Borbély Ildikó ATV-s nyilatkozata után már patkánykormányzásról beszélt, nem sokkal később pedig arról, mégsem "rúgják ki maguk alól a rothadt hatalommal szemben meglévő morális mankót".  

Az Ujhelyi fordulatokban gazdag eseményekkel kapcsolatban Apáti Bence azt mondta: ” Egy nap alatt háromszor buktak bele a dologba.” A Magyar Nemzet főmunkatársa hozzátette: 12 óra alatt az MSZP végül meghallotta a közösség hangját. 

A rendhagyó adásban ezúttal két különleges vendég is szerepet kapott.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!