2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Visszavonta kampányvideóját az MSZP

Ujhelyi István levette a patkánykormányozós posztját és videóját Facebook-oldaláról, majd azt írta, hogy ők különbek a rezsimnél, ezért nem is folytatják a patkányozós kampányt. A szocialisták EP-képviselője azzal mentegetőzött, hogy kampányfőnöknek lenni nem könnyű feladat.

  • Visszavonta kampányvideóját az MSZP

Bangóné Borbély Ildikó szocialista politikus még múlt hét csütörtökön utalt élő adásban a Fidesz-szavazókra úgy, mintha azok patkányok lennének.

Az eset óta Bangóné nyilvánosan bocsánatot kért és több szocialista politikus is szerencsétlen kijelentésnek nevezte az esetet. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke viszont már tagadta, hogy képviselőtársa a kormánypárti szavazókat sértegette volna.

Hétfőn az MSZP EP-kampányfőnöke kampányszlogenné tette a patkányozást. Ujhelyi István, azt mondta: patkánykormányzás zajlik Magyarországon. A párt egyik videó­jában pedig a Lendvay utcai Fidesz-székházra utalva patkányirtásról beszélnek.

A Magyar Nemzet információi szerint az MSZP fővárosi elnökségének ülésén hétfőn Bangó­né kijelentése mellett napirenden volt Ujhelyi Istvánnak a „patkánykormányzásról” szóló kijelentése is, amit a testület tagjai megrökönyödéssel és elutasítással fogadtak. 

Kedden a szocialista EP-képviselő eltávolította a patkánykormányzós posztot és azt írta a közösségi oldalán: 

Kampányfőnökként teszem a dolgom, a Fidesz vezetőinek és méregkeverőinek szóló válaszadás után visszatérünk az európai üzeneteink közvetítéséhez. Mert van egy olyan európai víziónk, a “Haza, Szeretet, Európa” programja; amely támogatást és figyelmet érdemel. Tesszük a dolgunk.

A Hír TV Híradója szerette volna megkérdezni a szocialisták EP-képviselőjét, valójában miért tüntették el a videót, de nem állt szóba stábunkkal. Később még próbáltuk telefonon keresni Ujhelyi Istvánt, de többszöri próbálkozásra sem értük el a politikust. Az MSZP elnöke is csak annyit mondott: lezártnak tekintik az ügyet.

Korábban a Hetek szerkesztősége is felszólította az MSZP-t, hogy a videót vonja vissza és kövesse meg mindazokat, akiket megvádolt és megsértett. Leginkább azt kifogásolták, hogy az „Ez a patkánykormányzás!” felirat alatt olyan kép jelenik meg, amelyen - mások mellett - a lap állandó szerzője Longauer László látható. A publicista és tanár bár a Fidesz alapító tagja volt, soha, semmilyen formában nem vett részt kormányzati munkában.

Mindeközben egyre több ellenzéki politikus ítéli el Bangónét. Még Gyurcsány Ferencnek is sok volt a szocialista képviselő patkányozása.

Az MSZP pártszövetségesét is szerettük volna megkérdezni, de amint Karácson Gergely meghallotta, hogy kollégánk Bangónéról szeretné kérdezni, egyszerűen kihátrált saját sajtótájékoztatójáról.

A Jobbik szerint viszont Bangóné sértő kijelentése nem maradhat következmény nélkül. Bencsik János szerint az kevés, hogy Bangóné bocsánatot kér a Facebookon.

A Fidesz múlthét végen kezdett tájékoztató kampányba Bangóné kijelentése miatt. Ezzel a videóval azokhoz fordul, akik szerint egy ilyen sértő mondat nem maradhat következmény nélkül.

Hír TV - Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!