2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Keménymag

Keménymag: „Az ellenzéknek egy éve gyakorlatilag mormota nap van”

Egy évvel ezelőtt nyerte meg a Fidesz-KDNP pártszövetség egymás után harmadszor is kétharmados többséggel a parlamenti választásokat. A Hír TV Keménymagja felidézte a pártok vezetőinek akkori nyilatkozatait, és visszatekintettek az elmúlt évükre is. Dezse Balázs összegzése szerint "Az ellenzéknek egy éve gyakorlatilag mormota nap van.”

  • Keménymag: „Az ellenzéknek egy éve gyakorlatilag mormota nap van”

Hétfőn volt egy éve annak, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség nagyot nyert, a listás szavazatok majdnem felét megszerezte és egymás után harmadszor is kétharmados többséggel győzött a parlamenti választáson. A Keménymagban felidézték a pártok vezetőinek nyilatkozatait, főleg lemondások sorozatát és az ellenzék elmúlt egy évét. A közéleti B-közép tagjai ismét nem fogták vissza magukat. 

A bejátszások után Jeszenszky Zsolt visszautalt arra, hogy az ellenzéki pártok vezetői közül többen nem gratuláltak a Fidesznek és Orbán Viktornak. A politikai hobbista összehasonlításképpen felidézte a 2002-es országgyűlési választásokat, amelyet a Fidesz elveszített. Az eredményvárókban mindenki lógó orral állt és várta a miniszterelnök beszédét, hogy kicsit lelket öntsön az emberekbe. Jeszenszky visszaemlékezett, hogy Orbán Viktor akkor azt mondta: ne minősítsük a szavazóikat, így döntött az ország, ezt el kell fogadnunk és gratulált a győztesnek.  

Jeszenszky Zsolt szerint annyira más, amikor valaki kulturáltan, egy felfokozott elvárással szemben is nyugalomra inti a szavazókat, „mint ezek a szánalmas bohócok, akik kifejezetten maguk hergelik a tömeget.”

Dezse Balázs, a PestiSrácok.hu újságírója két pillanatot emelt ki a tavalyi választásokkal kapcsolatban. Az egyik, amikor Karácsony Gergely Áder János köztársasági elnököt felszólította, hogy véletlenül se nevezze ki Orbán Viktort miniszterelnöknek, valamint azokat az újságcikkeket, amelyek arról szóltak, hogy a magas részvételi arányok a Fidesz bukását jósolták. Dezse elmondta, ezek a hangok most is aktuálisak az EP-választásokkal kapcsolatban.

Az ellenzék elmúlt egy évét elemezve Dezse Balázs feltette azt a kérdést is a B-közép tagjainak, szoktak-e az ellenzék érzéseivel foglalkozni, mert szerinte 

„az ellenzéknek egy éve gyakorlatilag mormota nap van.”

„Tarlós István szorong és szégyenérzete van, ezért nem vitázik velem” – ezt nyilatkozta korábban Karácsony Gergely. Szerinte ebben a vitában kiderülne, hogy Budapesten kizárólag stadionok, paloták épülnek, fideszes oligarchák pusztítják a fákat és a hármas metró felújítása az orosz érdekek kiszolgálása miatt kontár munkának sikeredett – idézte Karácsony szavait Velkovics Vilmos.

Jeszenszky Zsolt erre megjegyezte:

„Tarlós nemcsak szorong, hanem intarziákat is tépked már, nem lennék a faliszőttes helyében!”

Apáti Bence emlékeztetett arra, hogy Karácsony már belekeveredett komoly vitába a Hír TV-ben Földi-Kovács Andreával és „ott bebizonyította, hogy nem feltétlen alkalmas ilyen vitákra”

Jeszenszky erre hozzátette: ezek folyamatosan bizonyítják alkalmatlanságukat.

„Ez olyan mintha a Ronaldo mellé odaállítanád a Dezsét mondjuk, hogy cselezze le

 - jegyezte meg a politikai hobbista. 

A témát Apáti Bence azzal zárta le: elképesztő szerény, verbális képességei vannak Karácsony Gergelynek.

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!