2020. február 23.,
vasárnap, Alfréd napja

Keménymag: Az ellenzék brüsszeli gáncsoskodása megérdemelne egy itthoni hasonló választ

Hír TV

2019. július 16., kedd 22:00

Beköszöntött a Vihar Napja, amikor a Hír TV Keménymag című műsorában az adás előválasztási jelöltjei összecsaptak. Az önkényuralmi sarokban állt a háziasszonyok kedvence Dezse Balázs, a Pestisrácok.hu újságírója, az érzékenyítő sarokban pedig a legjobban publikáló balett táncos, Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa volt. Alapjövedelem és almaevés fekvőtámasszal. Vajon mi köti össze ezeket a témákat? A Keménymagból kiderült. A keddi adásban szó volt még a magyar Pókember, Hadházy Ákos rendhagyó interjújáról, amelyben a túl szép Parlamentet is okolta a magyar közállapotokért, valamint Cseh Katalin is említve lett, aki vehemensen kérdezte az EB élére jelölt Ursula von der Leyent.

Az adás rendhagyó módon Dezse Balázs és Apáti Bence előválasztási kortesbeszédével indult, majd a vita folytatásában fekvőtámaszokkal is igyekeztek a rátermettségüket bizonyítani.

Apáti Bence túlságosan nagynak és impozánsnak tartotta a magyar parlament épületét, amely így az ő főpolgármester-jelölti lakhatási programjának az egyik fontos elemét képviselte, lévén sok budapesti elfér az Országházban. Havi egymilliós támogatást és ingyen italt ígért az embereknek a megválasztása esetén. Dezse Balázs szívesen hozna létre egy – a riválisa nevét viselő – budapesti utcát, és ez ügyben jelezte együttműködési szándékát Apáti Bencével. A továbbiakban az is kiderült, mi miatt éhséglázadnak a kérődző állatok a magyar fővárosban, és ez vajon megengedhető-e? A szópárbajban szerepet kapott az almaevés is, amely révén a jelöltek újfent igazolhatták emberi és városvezetői kvalitásukat. Apáti Bence „unortodox módszerrel” harapott bele az almába, mert késsel-villával túl bonyolultnak találta.

A műsor a megszokott keretek közötti folytatásában Velkovics Vilmos azon felvetésére, miszerint a magyar ellenzék immáron „fekvőrendőrnek képzeli magát”, és a kölcsönösség jegyében nem kellene-e kiszavazni őket a magyar parlamenti bizottságokból, Apáti Bence arra emlékeztetett, hogy már nem csak a jobboldali publicisták szorgalmazzák ezt a jogos viszontválaszt, hanem Hont András, a 168 óra szerzője is úgy látja, a magyar ellenzék tarthatatlan brüsszeli gáncsoskodása megérdemelne egy hasonló jellegű itthoni revánsot.

„Az a helyzet, hogy sajnos ez logikus. Ha ők ezt csinálták az Európai Parlamentben, akkor teljesen logikus következmény, hogy ha konszenzusról van szó és nem törvényi kötelezettségről – márpedig szokásjogról van szó –, akkor a Fidesznek is valóban joga van ahhoz, hogy ezt megtegye”

– mondta a Magyar Nemzet főmunkatársa.

Jeszenszky Zsolt „politikai hobbista” úgy reagált:

„Én abszolút egyetértek azzal, hogy ezekkel szemben semmilyen más eszközt nem lehet használni, mint a saját eszközeiket. Sohasem értenek a szép szóból. A jobboldalnak, a konzervatívoknak régóta van egy toposzuk, hogy mi úriemberek vagyunk, nem megyünk le, nem csináljuk ezt. Ez tök szép. Tök jó dolog, de nem működik. Ezzel nem azt érjük el, hogy magukba szállnak, belátják, hogy inkorrektek: nem. Annál jobban vérszemet kapnak.”

Dezse Balázs hozzátette:

„Ezt próbálják majd visszafordítani, ha most a Fidesz elkezdi őket a saját módszerükkel, ugyanígy támadni, akkor nem fog egy-két hét sem eltelni (…), és megpróbálják majd azt elfeledtetni a közvéleménnyel, hogy igazából mindezt ők kezdték.”

A továbbiakban ki-ki véleményezte a momentumos képviselőnők brüsszeli „teljesítményét”, élménybeszámolót lehetett hallani egy Jobbikos csocsó-fesztiválról, egy magából kikelve üvöltöző szintén jobbikos képviselőnőről, és Vona Gábor egyetlen komolyan vehető társalkodó partneréről is szó esett a műsorban.

 

Az adásban bemutatták Pósa Károly karikatúráját, ami a momentumos képviselőnők – Cseh Katalin és Donáth Anna – finoman szólva felemásra sikeredett európai parlamenti bemutatkozását illusztrálta.  

Hír TV