2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Színes

Tűzoltódaruval emelték helyére a templom hatalmas kupoláját

Tűzoltódaruval emelték a helyére a nemesvámosi Fatima-templom hatalmas kupolaszerkezetét. A helyi iskolások és óvodások színes szalagokból font füzért kötöttek a templomsüvegre, amely 50 millió forintból készült el.

Az összeget a veszprémi főegyházmegye, a helyi önkormányzat és az építésre létrehozott alapítvány finanszírozta. A templomépítés következő ütemében a szentély építése kezdődhet meg.

– Nagyon büszkék vagyunk az ácsra, mert tényleg komoly munka volt, hogy a helyére kerüljön ez a templomsüveg, de azért az Úristen az, aki ezt az építkezést, a gyerekektől a felnőttekig, az ácsokkal, a kőművesekkel, a tervezőmérnökökkel együtt, és nyilván velem együtt is megáldotta – fogalmazott Gere D. Márk plébános.

A beruházás teljes költségvetése 150 millió forint. A templomot a fatimai Szűzanya tiszteletére építik fel a Veszprém megyei településen. Az alapozáshoz tavaly Fatimából hozott földet is felhasználtak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!