2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Színes

Örömzenélésre készül a 100 Tagú Cigányzenekar

a 100 Tagú Cigányzenekar csaknem 30 éve koncertezik a hazai és a külföldi publikum előtt. A zenekar egy nagy családként működik, ahol a nagyapa a fiával és az unokájával játszik együtt a színpadon.

A 100 Tagú Cigányzenekar repertoárjában a klasszikus zenét ötvözi a hagyományos cigányzenével, a magyar nótával és a népdallal. A zenekar csaknem 30 éve, az akkori prímáskirály, idősebb Járóka Sándor temetésén játszott először. Azóta több mint ezer koncertet adtak világszerte. A cigányzenekarnak ma 140 tagja van, gyakran három generáció játszik együtt a színpadon.

A 100 Tagú Cigányzenekart művészi és hagyományőrző tevékenysége miatt hungarikummá nyilvánították, vagyis egyedi és magyar. A Hungarikum Bizottság szerint – a mohácsi busójárás, a herendi porcelán és a magyar operett mellett – a zenekar a kulturális örökség megőrzendő kincse.

A 100 Tagú Cigányzenekar legközelebb vasárnap lép fel a Zeneakadémián, a koncerten Roby Lakatos és Lendvay József hegedűművészek, valamint a Sabbathsong Klezmer Band is csatlakozik az örömzenéhez, novemberben pedig olaszországi turnéra indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!