2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Színes

Most először rendeztek ilyen fesztivált

Töltöttpaprika- és dinnyefesztivált is tartottak tegnap Baranyában.

Birjánban először rendezték meg az egyik legnépszerűbb magyar étel köré szervezett esemény. Töltöttpaprika-főző verseny is volt. A település magyarok lakta testvértelepüléseiről, Horvátországból és Szerbiából is érkeztek csapatok, összesen 22-en indultak. A töltött paprika az egyik legegyszerűbb magyar étel, Birjánban köret nélkül kenyérrel fogyasztják, de van olyan határon túli település, ahol levesnek készítik el. A helyiek hagyományt szeretnének teremteni. Azt tervezik, hogy évenként megrendezik a fesztivált.

A minősége és a mennyisége is kiváló

17. alkalommal rendezik meg a hét végén a sellyei dinnyefesztivált, amely egyben az Ormánság fővárosának nevezett település napja. A hagyományoknak megfelelően a strand előtti téren ingyen lehet kóstolni a gyümölcsöt, a vendégek pedig számos kulturális program közül válogathatnak. Sellye és a közeli Vajszló a dinnyetermesztéséről ismert vidék, a gazdák szerint idén mind a minőség, mind a mennyiség kiváló.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart egy videó, amelyen állítólag egy cápa hátuszonya látható a Balaton vizében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!