2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Színes

Másodszor is átadták a Várkert Bazárt

Másodjára is átadták a megújult Várkert Bazárt – a területrendezés azonban még nincs kész teljesen, a burkolat több helyen is hibás. A beruházást koordináló kormánybiztos szerint a kivitelező két héten belül végez a munkálatokkal. Az avatóünnepségen Tarlós István azt mondta, élhető teret sikerült kialakítani az első kerületben.

Az áprilisi választás előtt néhány nappal adták a megújult Várkert Bazárt, majd négy nap után be is zárták. A második ütemmel mára sem készültek el teljesen. A Lánchíd utca megnyitása előtt alig egy órával újabb földkupacot hozott az egyik munkagép.

A beruházást koordináló kormánybiztos, L. Simon László szerint a munkálatok azért folynak még, mert egyelőre csak a birtokbavételi engedélyt kapták meg. Az új forgalmi rend sem tisztázott. A burkolatot sok helyen félkész állapotban adták át.

A kerület polgármestere elismerte, hogy több helyen probléma adódott a minőséggel.

– Egy lehetetlenül nehéz feladatot tudtunk többé-kevésbé jó minőségben teljesíteni, a gyorsaságból mindig adódnak kisebb pontatlanságok, ezeket a következő időszakban ki lehet javítani. Egy kisebbfajta csoda, ami itt történt, hogy ilyen rövid idő alatt egy ilyen nagy volumenű munkát engedélyeztetéssel, közbeszerzési eljárásokkal, műszaki nehézségekkel meg tudtunk valósítani – jelentette ki Nagy Gábor Tamás.


Az Együtt–PM képviselője, Szabó Rebeka szerint a Lánchíd utca és a Várkert Bazár második átadása csak kampányfogás. „Ez tulajdonképpen nem több látszatintézkedésnél, értelmetlen presztízsberuházásnál, amelynek során nem a hosszú távú érdeket és nem az itt lakók érdekeit veszik figyelembe, hanem tulajdonképpen hatalmas európai uniós milliárdokból kampányolás folyik.”

A főpolgármester beszédében kiemelte: élhető közösségi tér jött létre az első kerületben.

– A Várkert Bazár felújításának második üteméhez kapcsolódva a budai Vár és környéke közlekedésfejlesztési program keretében egy közel 300 férőhelyes mélygarázs, liftek, új kikötő épült, elkészült a neoreneszánsz kert, teljesen megújult az épületegyüttes előtt a Lánchíd utca, amelyet most kívánunk átadni – nyomatékosított Tarlós István.

A nagyközönség előtt utcabállal és koncertekkel nyitják meg a megújult Lánchíd utcát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!