2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 05:00

Színes

Közelebb hozzák az Adriát

Nyolc kiállításból álló sorozattal mutatja be az Adria élővilágát és kultúráját a Savaria Múzeum Szombathelyen. Elsőként – a szeptember 30-ig látható tárlaton – az Adria jellegzetes élőlényei mellett a víz alatti régészet rejtelmeit ismerhetik meg az érdeklődők. A tematikus tárlatoknak a város négy múzeuma ad otthont.

Olajoshordókba zárt tengeri élőlények. Tudatosan választották ezt a múzeumokban szokatlan összeállítást az Adria kiállítás tervezői. „A tenger élővilága valahol, nagyon sok szempontból és nagyon sok irányból veszélyeztetett” – fogalmazott Vig Károly, a múzeum igazgatóhelyettese, ezt szeretnék kifejezni az olajoshordókkal.

A kiállítás a víz alatti régészet rejtelmeibe is bepillantást enged. „A régészet, a történelemtudomány, a néprajz és természetesen a természettudomány is megmutatkozik ezen a kiállítássorozaton” – mondta el Csapláros Andrea múzeumigazgató.

Szombathely négy múzeumában a következő hetekben egymás után nyílnak a tematikus tárlat következő elemei. Az első megnyitót a múzeumi világnapon tartották. A horvát nagykövet világszínvonalúnak nevezte a kiállítást, amely a diplomata szerint közelebb hozza a magyarokhoz Horvátországot.


A múzeumi világnapon Az év múzeuma díjnak is örülhetett a Savaria Múzeum, az elismerést a tagintézményként működő Iseum Savariense kapta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!