2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Színes

Indul a 10. MOL Nagyon Balaton - Kékszalag Nagydíj és Művészetek Völgye

Az idei Kékszalag Fesztivál már a versenyt megelőző hétvégével megkezdődik, július 9-én rendezik meg a Kékszalag főpróbájának tartott Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj vitorlásversenyt.

  • Indul a 10. MOL Nagyon Balaton - Kékszalag Nagydíj és Művészetek Völgye

 

54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj

Időpont: 2022. július 14-16

Helyszín: Balatonfüred

Weboldal: www.kekszalag.hu

szervező: Magyar Vitorlás Szövetség

2022. július 14-én, 9.00 órakor rajtol el az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. Európa legnagyobb és legnépszerűbb tókerülő versenyén minden eddiginél több résztvevőre számít a Magyar Vitorlás Szövetség. A Regatta az idei esztendőben is több napos vitorlás ünnep lesz, a verseny ideje alatt kiállítókkal, parti programokkal, és óriás kivetítővel várják az érdeklődőket Balatonfüreden. Az idei Kékszalag Fesztivál már a versenyt megelőző hétvégével megkezdődik, július 9-én rendezik meg a Kékszalag főpróbájának tartott Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj vitorlásversenyt. Másnap az ifjúsági sportolóké lesz a főszerep, látványos pályaverseny keretében, a balatonfüredi nagymóló előtti vízterületen mérik össze a tudásukat a Kékpántlikán. Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 2022. július 14-én 9.00 órakor rajtol el a Balatonfüredi vízterületről. A versenyzőknek negyvennyolc óra áll rendelkezésre a 155 kilométeres távolság megtételére, a már hagyományosnak számító Balatonfüred-Balatonkenese- Siófok-Tihany-Keszthely- Balatonfüred vonalon.

Az öt ok:

FENNTARTHATÓSÁG

Eronforesty új programja. „Ültess fát!”

Környezettudatos megoldások

Edukatív programok a környezettudatosság jegyében

FEJLŐDÉS

Óriás kivetítőn való közvetítés

Airmoniq-rendszer

Innovatív megoldások

TRADÍCIÓ

KPMG Fairplay díj

Gróf Apponyi Albert jubileumi díj- Herendi

Európa legnagyobb tókerülő versenye

VERSENYSZELLEM

Több mint 300 induló

48 óra 155 km

Július 13. Nevezés és Sajtótájékoztató

A BALATON ÜNNEPE

Kékpántlika és Fehérszalag

Győztes katamarán kiemelése és kiállítása

Több napos programsorozat és koncertek

 

Művészetek Völgye

Időpont: 2022. július 22-31.

Helyszín: Kapolcs

https://www.muveszetekvolgye. hu/

szervező: Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye egy tíznapos, összművészeti fesztivál, ahol a koncertek felszabadultsága és a csodálatos Balaton-felvidéki környezet mellett 10 napon át részese lehetsz egy igazi alkotó közösségnek. A Művészetek Völgye épített színpadok helyett három falu, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend utcáit, épületeit, intézményeit varázsolja koncerttéré, galériává és színházzá, megtöltve azokat 2000-nél is több programmal. Kiválasztani is nehéz öt okot, miért a Völgyet válaszd!

1. 2029 program

10 nap, 2029 program, három Balaton-felvidéki településen. A Völgyben szinte a teljes hazai könnyűzenei paletta megfordul az olyan fesztiválkedvencektől kezdve, mint a Bohemin Betyars, a Margaret Island, hiperkarma vagy a Vad Fruttik, az Analog Balatonon, Aurevoir-on, Beton.Hofin, Dés Lászlón és a Carson Comán át a 30. születésnapját ünneplő Parno Grasztig, de külön helyszínt kap a jazz, a folk, a világzene és a komolyzene is. Emellett színházi előadások, újcirkusz, irodalmi programok, workshopok, érdekes beszélgetések és sport programok is várnak a Völgyben. A legkisebbeknek a Gyermekvölgy programjai szólnak.

2. Igazi közösségi élmény

Bár a Völgy hatalmas, mégis emberi léptékű fesztivál, ahol az udvarokban párhuzamosan olyan, mintha több kisebb fesztiválba pottyanál bele. A fesztiválon a különböző művészeti ágak segítenek abban, hogy kicsit kikapcsoljunk, magunkra figyeljünk és a hétköznapokon való aggódás helyett csak szimplán jól érezzük magunkat az adott pillanatban.  A természeti környezet, a különféle előadások, beszélgetések és workshopok mind kapcsolót jelentenek önmagunkhoz, a természeti környezethez és természetesen a többi Völgyarchoz.

3. Zöld fesztivál

A Völgy szervezői nemcsak szeretik a körülöttük elterülő Balaton-felvidéki tájat, de igyekeznek megóvni is azt. A fesztiválon a kezdetektől jelen van a környezetvédelem. Használd a repoharakat, dobd a szemetet a szelektívgyűjtők egyikébe vagy a komposztba, közlekedj a falvak között Csigabusszal, kóstold meg a helyi termékeket az Éltető Völgy udvarban, tanulj még többet a környezetvédelemről a Művészetek Zöldje udvarban, fedezd fel a környéket futva, gyalog vagy kétkeréken valamelyik túránkon. A fesztivál igyekszik mindent biztosítani a környezettudatos kikapcsolódáshoz: az ételeket lebomló tányérban, szintén lebomló evőeszközzel kínálják és a csomgolóanyagok is komposztálhatóak.

4. Újdonságok a Völgyben

Új helyszínnel bővül a Völgy: idén indul útjára A Kert, Taliándörögd frissen pulzáló újzenei ütőere, ahol megismerheted a legfrissebb, legaktuálisabb magyar előadókat az altertól kezdve az elektron át a pszichadeliáig. A Művészetek Völgye számos jubileum, különleges előadás otthona volt már az évek során, ez idén sem lesz másként: az 50 éves táncházmozgalom alkalmából a Panoráma Színpad programjaiba is csempésznek egy kis táncházat, míg a délutáni Völgyimprókon a közös, improvizatív zenélés örömének adhatják át magukat a fellépők. A fesztivál és a Nemzeti Filmintézet együttműködésében ismét felcsendülnek a megzenésített némafilmek a Filmio Pajta-Mozgóban.

5. Már 4000 forintért napi 200 program

A fesztivál törekszik arra, hogy megfizethető maradjon, elérhető legyen tinédzserek és családosok számára is. Éppen ezért az elővételes bérletek árai, napi szintre lebontva kevesebb, mint 4000 forintot tesznek ki, amiért cserébe minden nap 200 különféle program közül lehet válogatni. A Völgy gondolt a legkisebbekre: külön Gyermekvölgy kínálattal és kedvezményes belépőjegyekkel várják őket, hogy valóban együtt szórakozhasson a család.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!