2024. 06. 30. Vasárnap Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Ismeri a Szandi-Mandit? 13:00

Színes

Felélénkítenék a vallásturizmust a királyok és a királynék városában

Közös vallásturisztikai irodát alapított Veszprém és Székesfehérvár. A királyok és a királynék városa gyalogos zarándoklatokkal és lelkigyakorlatokkal várja az érdeklődőket.

Több ezren látogatnak évente a veszprémi Szaléziánumba, az érsekség turisztikai központjába. A szakemberek szerint a Szaléziánum sikere igazolja a vallásturisztikai fejlesztéseket.

Veszprém és Székesfehérvár közös vallásturisztikai irodát alapított. Az érdeklődőket gyalogos zarándoklatokkal és lelkigyakorlatokkal csábítanák a két városba. „Az az alapvető célunk, hogy ezt a csodát, ami Székesfehérváron megvalósult, vagy lerakták valamikor több száz évvel ezelőtt, meg Veszprémben, azt meg tudjuk mutatni. Ez a mi közös érdekünk” – szögezte le Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Székesfehérváron a középkori romkertet újítanák fel. „Két évvel ezelőtt egy csángó turistacsoport, zarándokcsoport járt itt Székesfehérváron, körülbelül százötvenen, és megkérdeztem tőlük, hogy miért pont Székesfehérvárra érkeztek, és akkor az volt a válaszuk, hogy mert minden magyarnak kötelessége egyszer elzarándokolni Székesfehérvárra Szent István sírjához” – mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.



A felmérések szerint évente háromszázmillió turista kel útra vallási indíttatásból. Világszerte az utak 32 százaléka vallási célú, míg Magyarországon az arány 7 százalék.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Macron gyakorlatilag 19-re húzott lapot + videó

Macron gyakorlatilag 19-re húzott lapot + videó

Javában tart a nemzetgyűlési választások első fordulója Franciaországban. A kétfordulós parlamenti választás nagy esélyese a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés. Tudósítónk, Zöldhegyi Katalin a franciaországi Amiens-ből küldött összefoglalót.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Moriones és Rúzsa Magdi dalaira is táncolhatunk a Plázson

Moriones és Rúzsa Magdi dalaira is táncolhatunk a Plázson

A héten a Plázs Siófok programkavalkádja már csütörtökön beindul Moriones koncertjével és dr. BRS szerelemcsütörtökével, pénteken a BSW áll színpadra, szombaton pedig Rúzsa Magdi slágerei csendülnek fel a Balaton partján, majd több helyszínen pörögnek tovább a partyk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!