2024. 07. 02. Kedd Ottó napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 11:00

Külföld

„Egy olyan politikai formációt hozunk létre, amely hasítani fog” + videó

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben megbeszélést folytatott Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével. A találkozó utáni tájékoztatót a HírTV és Facebook-oldalunk élőben közvetítette.

  • „Egy olyan politikai formációt hozunk létre, amely hasítani fog” + videó

A bécsi tárgyaláson az európai jobboldali pártok kapcsolatainak elmélyítéséről esett szó. 

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Orbán Viktor a találkozó után úgy fogalmazott: mi azt gondoljuk, hogy ez az a nap, amikor megkezdődött az európai politika megváltoztatása. Kiemelte: mindent látott, ami az elmúlt 25 évben történt a politikában. 

1989-ben elkezdődött az európai politika egy korszaka, ez lezárult a választással 

– mondta.

Létrejön egy új frakció, amely megváltoztatja az európai politikát – fűzte hozzá.

Ma egy olyan politikai formációt hozunk létre, amely hasítani fog, nagyon gyorsan az európai jobboldal legnagyobb frakciója lesz. Napokon belül be fog következni.

Hangsúlyozta: az európai politikát meg kell változtatni. Ezt mondták az emberek is. A 27 országból 20-ban olyan pártok nyertek, amelyek változást akartak. A brüsszeli elit ellenáll ennek a döntésnek, nem akarnak változást. Orbán szerint ez elfogadhatatlan. Ezért jön létre ez a platform, hogy a változást megcsináljuk. 

Az európai gazdaság válságban van, terrorveszély, migráció állandósul és a szomszédságunkban háború van

– szögezte le. A háborús eszkaláció árnyékában élünk.

Békét, rendet és fejlődést akarnak az európai emberek, a brüsszeli elittől pedig háborút, migrációt, stagnálást kapnak. A külső rossz körülmények mellett ehhez a válsághoz Brüsszel rossz döntései is hozzájárultak – jelentette ki. 

Patrióta kiáltvány az európai jövőért

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, aki az aláírt dokumentumot is rendelkezésre bocsátotta.

Az európai patrióta erők a dokumentumban azt ígérik, hogy a kontinens jövőjét visszaadják az európai embereknek. "Visszavesszük intézményeinket és olyan irányba tereljük az európai politikát, amely a nemzeteinket és népeinket szolgálja. Előtérbe helyezzük a szuverenitást a föderalizmussal szemben, a szabadságot a diktátumokkal szemben, és a békét: ez az Európát szolgáló patrióták kiáltványa" - zárul a Bécsben vasárnap elfogadott dokumentum.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Volodimir Zelenszkijjel

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Volodimir Zelenszkijjel

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az ukrán fővárosból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!