2024. 07. 02. Kedd Ottó napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Esküvőn, temetésen és egy kórházban is támadtak az öngyilkos merénylők

A Nigéria északkeleti részén fekvő Borno államban legalább 18 ember meghalt és 30 megsebesült öngyilkos merénylők szombati támadásában - közölte a helyi állami katasztrófavédelmi ügynökség vezetője.

  • Esküvőn, temetésen és egy kórházban is támadtak az öngyilkos merénylők

Borno állam 15 éve áll egy iszlamista lázadás középpontjában. Az ott elkövetett erőszakos cselekményekben több ezren haltak már meg, és több millió ember kényszerült elhagyni lakhelyét.

A nigériai hadsereg ugyan szembeszállt a szélsőséges fegyveresekkel, azok továbbra is halálos támadásokat hajtanak végre civilek és biztonsági célpontok ellen.

Barkindo Saidu, a Borno állami katasztrófavédelem főigazgatója elmondta, hogy a feltételezett öngyilkos merénylők szombaton külön-külön támadtak meg egy esküvőt, egy temetést és egy kórházat, több embert megölve és megsebesítve Gwoza városában.

A támadások elkövetéséért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget.

A Boko Haram és annak szakadár csoportja, az Iszlám Állam Nyugat-afrikai Tartománya (ISWAP) a legaktívabb militáns csoport Borno tartományban, amelynek területe akkora, mint Írországé.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rekordot döntött a német fegyverexport

Rekordot döntött a német fegyverexport

A németországi fegyverexport 30 százalékkal nőtt 2024 első hat hónapjában az előző év azonos időszakához képest − derült ki a Gazdasági Minisztérium adataiból.
Szlovénia búcsúztatásával Portugália negyeddöntős

Szlovénia búcsúztatásával Portugália negyeddöntős

A portugál labdarúgó-válogatott a gól nélküli döntetlennel zárult rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 3-0-ra legyőzte Szlovéniát a németországi Európa-bajnokság hétfő esti nyolcaddöntőjében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nem vonható felelősségre Donald Trump

Nem vonható felelősségre Donald Trump

Büntetlenség illeti meg az Egyesült Államok elnökét hivatalos minőségében hozott intézkedéseinél - ítélkezett az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn abban az ügyben, amelyet Donald Trump korábbi elnök kezdeményezett az ellene emelt bűnvádi eljárás nyomán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!