2024. 06. 29. Szombat Péter, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabó Magda világsikere

Következik:

Európai Híradó 04:50

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - Ukrajna egyre közeledik az Európai Unióhoz + videó

Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő elemezte az ukrajnai háborúval kapcsolatos legfrissebb híreket a HírTV stúdiójában, majd érkezett Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője, végül kapcsoltuk Dunda György kárpátaljai tudósítót.

  • Háború Ukrajnában - Ukrajna egyre közeledik az Európai Unióhoz + videó

A tartalomból: 

  • Luxemburgban megkezdődtek a tárgyalások Ukrajna uniós csatlakozásáról. A napirendnek fontos pontja a nemzeti kisebbségek helyzete, köztük a kárpátaljai magyaroké is. A nemzetiségi kisebbségek jogait érintő feltételek Magyarország javaslatára kerültek be, az Ukrajnával folytatandó tárgyalások keret-dokumentumába.
  • Az Európai Unió vezetői a kezdetektől támogatták az ukrán csatlakozást és minden jel arra mutat, hogy az rekordgyorsasággal meg is történhet. Az Európai Unióról szóló szerződés azonban számos olyan feltételt tartalmaz, amelyet Ukrajnának idáig nem sikerült teljesítenie. Ide tartozik a nemzeti kisebbségi jogok védelme is, amely különösen fontos téma Magyarországnak a kárpátaljai magyarok miatt.
  • Mindezek mellett Ukrajnának még olyan területeken kell érdemi változást és előrelépést felmutatnia, mint a korrupció elleni fellépés, az oligarchák befolyásának visszaszorítása, az igazságszolgáltatási rendszer és az igazságügyi irányítási szervek reformja.
  • Az Ukrán Nemzetbiztonsági Szolgálat letartóztatta Andrij Baloga munkácsi polgármestert és Mihajlo Lanyót, a Munkácsi Járási Tanács elnökét.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Párizs 2024 - küzdelem a Szajnával

Párizs 2024 - küzdelem a Szajnával

Kevesebb mint egy hónappal a párizsi olimpia előtt még mindig nem elég tiszta a Szajna vize ahhoz, hogy otthont adhasson az ötkarikás versenyeknek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!