2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Színes

A répamesét is felelevenítették a virágkarneválon

Debrecenben negyvenötödször rendezték meg az augusztus 20-i virágkarnevált. Idén 15 színpompás virágkocsi vonult végig a városon tánccsoportokkal kísérve.

A Szent Koronát ábrázoló kompozícióval indult a karneváli menet. Idén 15 virágkocsit láthatott a közönség. A Debreceni Egyetem kocsiján a répamesét elevenítették fel, odébb pedig Herkules harcát örökítették meg a hétfejű hidrával. De voltak pegazusok, ufók és dinoszauruszok is. Egy-egy hungarocellből faragott kompozíció díszítéséhez több tízezer szál élő és száraz virágot használtak.

A virágkarneválon a debreceniek mellett több tízezer turista vett részt. A kocsikat hazai és külföldi művészeti csoportok kísérték. A karneváli menet útvonalán több kilométeren keresztül énekeltek, táncoltak. A résztvevők az esti gálaműsor helyszínére, az új Nagyerdei Stadionba vonultak. A Debreceni Virágkarnevált 45. alkalommal rendezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart egy videó, amelyen állítólag egy cápa hátuszonya látható a Balaton vizében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!