2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Színes

7 éves horgász fogott 37 kilós busát

Annak ellenére, hogy a halat külső akadással fogták, a fiatal horgász megtarthatta, mert az egyesület közgyűlési határozatban engedélyezte a busák elvitelét akkor is, ha szabálytalanul kerültek horogra.

  • 7 éves horgász fogott 37 kilós busát

Október 16-án, vasárnap csodálatos horgászidő volt. A Móri Petőfi Horgász Egyesület Látóhegyi tavai közül az 1-es partján várta a 7 éves Förhécz Sanyika, hogy néhány szép nagy ponty felvegye végre a csalit – írja beszámolójában a feol.hu.

Az első pillanatban még minden mozdulatlan, majd megfeszült a zsinór, és megkezdődött a közel háromnegyedórás fárasztás egy három méternél is rövidebb feeder bottal. 

Mint kiderült, egy 37 kilós busának a farokuszonyába akadt a horog. 

A kabátban fogott, 110 centis óriást az édesapa, az ifjú horgász, és egy külső segítség együttes erővel emelte ki a vízből, mivel a tó vízszintje olyan alacsony, hogy hálóval nem lehetett kimeríteni.

 

A megyei hírportálon megjelent egy másik fénykép is, amelyből fellógatva látható a hal. A fiatal horgász tehát nem engedte vissza a busát, pedig mivel azt külső akadással fogta, függetlenül attól, hogy inváziósnak számít, az érvényben lévő szabályok szerint nem vihette volna haza. Erről a rendelkezésről korábban ITT írtunk. 

Az ügyben a Pecaverzum megkereste a Móri Petőfi Horgász Egyesületet. Maráczi Ferenc titkár honlapunknak elmondta, az egyesület egy közgyűlési határozattal már korábban engedélyezte, hogy ha valaki busát fog, elviheti akkor is, ha nem szabályosan került horogra. 

Maráczi Ferenc hozzátette, szerencsére törpeharcsájuk nincs, de kapitális busáról még tudnak, tájékoztatása szerint még négy darab 40 kiló körüliről tudnak.

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Tőzike tanösvényből összesen három található Magyarországon, amiből a legismertebb a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén található Csáfordjánosfa mellett. A becslések szerint 15 millió tő virág borítja fehérbe a tanösvény körüli erdő talaját. Idén korábban érkezett a virágzás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!