2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Színes

18 ezer helyen lehet mobillal fizetni mától

MobilTárca néven szolgáltatást indított az egyik hazai telekommunikációs cég. Az okostelefonra letölthető alkalmazással a készülék bankkártyaként működik, amellyel gyorsan, egyszerűen és biztonságosan lehet fizetni.

Az alkalmazással a készülékkel úgy lehet fizetni, mint egy érintéssel működő bankkártyával, de emellett tárolja a hűségkártya-pontjainkat, a koncert-, színház- és más belépőjegyeket is, így rendezvényekre sem kell jegy, elég a telefonunkat magunkkal vinnünk.

„Hazánkban elsőként a mai nappal elindítottuk a MobilTárca szolgáltatást, a szolgáltatás digitális pénztárcává alakítja az okostelefonokat, azt az eszközt, amely mindig mindenhol nálunk van” – mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

A MobilTárca használata egyszerű: csak egy okostelefonra, a szolgáltatáshoz szükséges alkalmazásra és internetkapcsolatra van szükség.

„A legfontosabb eleme a biztonság. Rendkívül biztonságos megoldást választottunk, hiszen azzal, hogy mobiltelefonba integráljuk a kártyát, körülbelül úgy viselkedik, mint hogyha egy fizikai kártya csipjét raknánk bele a mobiltelefonba. Még egy extra biztonságot is tudunk adni ehhez a szokásos kártyabiztonságon felül, hogy a felhasználó külön biztonsági elemeket, kódot is be tud állítani” – fejtette ki Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Eddig országszerte több mint 18 ezer elfogadóhelyen, közel 600 üzletben, taxiban és 23 budapesti rendezvényhelyszínen lehet MobilTárcával fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!