2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Színes

1000 kiló pontyot és csukát mentettek meg, majd helyeztek át a Tiszába

Két napig mentették a halakat egy kubikgödörből. Az őshonos fajok egyedeit visszahelyezték a Tiszába, míg az inváziósakat eltávolították a természetes vízből.

  • 1000 kiló pontyot és csukát mentettek meg, majd helyeztek át a Tiszába

Előre bejelentett halmentést hajtott végre a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ).

Tájékoztatásuk szerint a Szolnok alatt található Kenderáztató nevű kubikgödörnél végrehajtott akció sikeres volt, az őshonos halakat visszahelyezték a Tiszába, míg az inváziósnak számító fajokat eltávolították a vízből. 

Két napon át mentették a halakat húzóhálóval, ez idő alatt 1000 kilogramm ponty és csuka kerül vissza a folyóba. Ezen felül 1000 kiló kárászától, 600 kiló törpeharcsától és 150 kiló busától szabadították meg az élővizet. 

A KTVHESZ őszi nagyszabású halászati és halmentési tevékenységének ez csak az első lépésre volt. A tervek között szerepel, hogy idén már nemcsak a Tisza-holtágakat és a kubikgödröket veszik majd célba, hanem megkezdik majd a busák halászatát az élő Tiszán is, amire korábban nem volt példa. 

Ehhez a munkához a KTVHESZ úsztató hálót rendeltek meg, és amint elkészült azt is bevetik majd. Bővebbe a témáról ITT.

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!