2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Verseny verseny hátán az úszóknál

Egymást érik a versenyek az úszóknál. A berlini Európa-bajnokságról 17 éremmel hazatért magyar válogatott egy része pihenhet, viszont a többi közt Hosszú Katinkára újabb versenyek várnak a rövidpályás Világkupa-sorozatban. A hazai szövetség pedig a szeptemberi junior nyílt vízi világbajnokságra készül, amelynek házigazdája Balatonfüred lesz.

Öt arany- hat ezüst- és hat bronzérem volt a termése a magyar csapatnak a berlini úszó-Európa-bajnokságon. Kiss László szövetségi kapitány rendkívül elégedett volt a válogatott eredményével, egyetlen hiányérzete, hogy a nancsingi ifjúsági olimpia időben ütközött a kontinenstornával. Dél-Koreában azonban szintén kiválóan szerepeltek a magyar úszók. „Nagyon tisztességes, becsületes, jó szereplés volt. A csapat 80 százaléka megjavította élete legjobb idejét. Másrészt pedig olyan számokban is előretörtünk, amelyekben eddig nem. Jó lett volna, ha az ifjúsági olimpián, ahol kitűnően szerepeltek – hatból négy aranyérmet az úszók hoztak –, ha ez a verseny nem esik össze. Ugyanakkor az ifjúsági olimpiára csak egyszer lehet elmenni, mert aztán kiöregednek” – mondta Kiss László szövetségi kapitány.


A Verrasztó testvérek, Kis Gergő, Gyurta Dániel és Hosszú Katinka már Dohában tartózkodik, ahol a rövidpályás Világkupa-sorozat rajtol. Utóbbi élőben jelentkezett be a katari fővárosból. A Berlinben hat érmet begyűjtő Hosszú szerint a Világkupa mezőnye az első egy-két állomáson nem tűnik olyan erősnek, mint korábban, így idén is jó eredményekben bízik.

Az Eb-n egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerző Cseh László nem indul a Világkupán. Cseh elégedett a berlini teljesítményével, de a harmadik helyen záró 4x100-as vegyes váltóval kapcsolatban lennének elképzelései. „Reménykedem abban, hogy lesznek fiatal tehetségek, akik nagyon jól fognak tudni háton úszni. De ha nem, akkor állok rendelkezésre. Meg egyébként, ha kicsit jobban erőltetem a hátat, akkor a vegyes úszás is tud belőle profitálni. Majd meglátjuk. Egyelőre azt mondom, jól vagyok háton is, pillangón is, vegyesen is” – fogalmazott az úszó.

Berlinben Olasz Anna és Risztov Éva révén két ezüstérmet, valamint további pontszerző helyeket szállító nyílt vízi úszók eddigi legjobb Európa-bajnokságukon vannak túl. Szeptember első hétvégéjén viszont már az utánpótlásra összpontosul a figyelem. „Nyolc fővel készülünk a balatonfűzfői edzőtáborban. Délelőttönként Balatonfűzfőn, délután pedig a Balatonon készülnek a fiatalok. Zágrábban két ezüstérmet szereztek. Bízunk benne, hogy a balatonfüredi világbajnokságon megismétlik ezt a jó szereplést” – nyilatkozta Gellért Gábor, a magyar nyílt vízi úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Az izraeli vb-helyszín helyett beugró Balatonfüred szeptember 5. és 7. között rendezi meg a junior nyílt vízi úszó-világbajnokságot 29 ország részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!