2019. július 23.,
kedd, Lenke napja

Vasárnap rendezik a PL-forduló rangadóját

Hír TV

2018. augusztus 12., vasárnap 13:38

Péntek este a Manchester United-Leicester City meccsel indult a Premier League új idénye, amelyet a Vörös ördögök 2-1 arányban nyertek meg. Vasárnap már az első rangadót is megrendezik, ugyanis a címvédő Manchester City az Arsenal otthonába látogat.

Az angol labdarúgó-bajnokság szezonja rögtön rangadóval indul, az első fordulóban a bajnoki címvédő Manchester City az Arsenalhoz látogat. A regnáló bajnok Manchester City az előző szezonban rajt-cél győzelmet aratott 100 ponttal és 106 rúgott góllal könnyedén nyerte el a bajnoki trófeát. A manchesteriek kerete a nyáron még tovább erősödött, 60 millió fontért megszerezték a Leicester egyik legjobbját, az algériai Riyad Mahrezt. A City ebben a szezonban szeretné megvédeni a bajnoki címét, amire utoljára 10 évvel ezelőtt volt példa.

Egyelőre nem tudni, hogy vasárnap a vb bronzmeccsén is futballozó, Kevin De Bruyne és Rahem Sterling kezdő lesz-e. Pep Guardiola a Manchester City trénere szerint mindketten bevethető állapotban vannak.

„Jó állapotban van Raheem Sterling és Kevin De Bruyne is. Három héttel a világbajnokság után nem volt túl sok idejük felkészülni a rajtra, de rendben vannak. Mindkét játékos már 5 nap után is alkalmas arra, hogy 90 percet játszon, mert kiváló a fizikai állapotban vannak” – jelentette ki az edző.

Unai Emery, az Arsenal új szakvezetője nincs könnyű helyzetben, ugyanis Arséne Wenger távozása után neki kellene az ágyúsokat visszavezetni az élmezőnybe. A sorsolással ugyanakkor nincs szerencséjük ugyanis a City után a második fordulóban a Chelsea-vel találkoznak. A spanyol tréner nagy hangsúlyt helyez a pszichológiai felkészítésre, a szervezett, taktikailag fegyelmezett futballra, a megfelelő helyezkedésre.

„El akarunk indulni egy új úton. Szeretnénk olyan minőségben játszani, hogy mindenkire számára nyilvánvaló legyen, mennyi munkát fektettünk bele a felkészülésbe. Ez egy új lehetőség, új játékosokkal, egy új edzővel és egy új személyzettel” – mondta Emery.

A mérkőzést vasárnap 17 órakor rendezik a londoni Emirates stadionban.