2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Schweinsteiger lett az új kapitány

Bastian Schweinsteiger lett a német labdarúgó-válogatott új csapatkapitánya. A középpályás debütálása az új pozíciójában még késik, mivel térdsérülés miatt nem játszhat a Nationalelf következő mérkőzésén. A világbajnok csapat szerdán vb-döntős ellenfelével, Argentínával játszik barátságos mérkőzést Düsseldorfban.

Schweinsteiger kapta meg a csapatkapitányi karszalagot. Joachim Löw szövetségi kapitány Philipp Lahm válogatott visszavonulása után döntött a Bayern München középpályása mellett. A 30 éves játékos 2004-ben lépett pályára a német válogatottban, azóta 108-szor szerepelt a Nationalelfben.

„Bastian Schweinsteiger veszi át a kapitányi pozicíót. Ő és én egy nagyon hosszú, tíz éven át tartó megbízható munkakapcsolatban vagyunk. Nagy a tapasztata és a tisztelete a csapaton belül és természetesen az edzők között is. Nagyon jó kommunikátor a csapaton belül, ami nyilvánvalóan rendkívül fontos ezen a poszton” – indokolt Joachim Löw.

A debütálására még várni kell csapatkapitányként, mivel térdsérülés miatt nem játszhat. Németország szerdán a vb-döntős ellenféllel Argentínával mérkőzik meg barátságos találkozón. A szövetségi kapitány szerint fontos, hogy erős ellenféllel készüljenek a skótok elleni Eb-selejtezőre.


„Ez nem valamiféle vb-döntő-ismétlés vagy -visszavágó lesz, mivel Argentína nem kaphat trófeát érte. A játék júliusban sokkal fontosabb volt, mint most. Azt gondolom, mindkét csapatnak jó felkészülés lesz a következő hetek megmérettetéseihez” – fejtette ki a német szövetségi kapitány.

A két válogatott szerdán Düsseldorfban mérkőzik meg egymással. Vasárnap pedig a skótok ellen kezdi meg Eb-selejtezőjét a német válogatott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!