2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Ronaldo–Messi-csata az Old Traffordon

A magyar–orosz mellett több barátságos labdarúgó-mérkőzést is játszanak Európában. Két találkozó külön kiemelkedik: Ronaldo–Messi-csata is várható, valamint a világbajnok az Európa-bajnok ellen lép pályára.

Ronaldo és Messi ismét egymásnak feszül, de ezúttal nem az El Clasicón. Portugália Argentínával játszik barátságos meccset. A két klasszisról szólt már az összecsapást megelőző sajtótájékoztató is. Mindkét szövetségi kapitány megkapta a kérdést, hogy kire szavaz az idei Aranylabdán.

„Cristianóra szavaztam már korábban. Azért, mert úgy gondolom, Ronaldo volt a legjobb játékos idén. Ez ennyire egyszerű. Messit sem szabad figyelmen kívül hagyni természetesen. Mert ő is csodálatos játékos, két zseniről beszélünk. Messi is, Ronaldo is fantasztikus futballista, de ha végiggondolom, idén úgy érzem, Cristiano volt a jobb” – mondta el Fernando Santos portugál szövetségi kapitány.

Az argentinok trénerének is maga felé hajlott a keze. „Én nem tudom figyelmen kívül hagyni az érzéseimet egy ilyen kérdésnél. Ezért nem én vagyok a legjobb személy, aki eldönti ezt a kérdést. A szívem argentin, és Messi is az, nem számít, mi történik a futballszezon közben, én mindig mellette voksolok, nem tudok máshogy szavazni” – fogalmazott Gerardo Martino.

A mérkőzést a Manchester United stadionjában, az Old Traffordon játsszák.

Az Európa-bajnok a világbajnok ellen

Az Európa-bajnok spanyol válogatott ellenfele a világbajnok Nationalelf lesz ma, a találkozón telt ház várható, noha a hazai sztárok közül Iniesta, Costa, Fabregas, Silva nem lép pályára. Valamennyien sérülésre hivatkoztak, de Serghio Ramos, a Real Madrid és a spanyol válogatott védője nem hisz nekik.

Joachim Löw sem a legerősebb német válogatottal áll ki. A kapus, az Aranylabdára jelölt Manuel Neuer a Gibraltár ellen 4–0-ra megnyert Eb-selejtezőn megsérült.

„Várjuk ezt a mérkőzést. Ha Spanyolország ellen lépünk pályára, akkor mindig adott, hogy egy jó csapattal, jó mérkőzést játszunk. A futballt nagyon magas technikai szinten űzik. Ez nagyon jó teszt is nekünk és néhány játékosnak. Másrészt nagyon nagy kár, hogy néhány játékos viszont nem lesz ott ezen a rangos találkozón. Főleg a spanyoloktól hiányoznak nagy nevek és meghatározó játékosok, ezt nagyon sajnálom. De ez jó esély a játékosaimnak is megmutatni, mire képesek, és a csapatnak is lehetőség egy jó teljesítményre. Nekem is fontos a jövő szempontjából kipróbálni ezen a barátságos meccsen néhány játékost” – fejtette ki a német szövetségi kapitány.

Löw mesternek van is min kísérleteznie, a világbajnokok rosszul kezdték az Eb-selejtezőket, négy meccsből mindössze kettőt nyertek meg, eddigi teljesítményük a csoport második helyére volt csak elég.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!