2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tiltott absztraktok 03:00

Sport

Nőtt a NOB végrehajtó bizottság hatásköre

A jövőben nagyobb hatáskörrel működik a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága.

  • Nőtt a NOB végrehajtó bizottság hatásköre

A tokiói játékok keretében tartott, 138. NOB-közgyűlésen a tagok megszavazták, hogy a világszervezetet irányító testület - amelyet Thomas Bach NOB-elnök vezet - saját hatáskörben, átmenetileg kivehet sportágakat az ötkarikás programból. Eddig a 15 fős végrehajtó bizottság csak javaslatot tehetett erre vonatkozólag, és a közgyűlésnek szavazásán született meg a döntés.

John Coates NOB-alelnök vasárnap közölte, az ideglenes kizárás akkor következhet be, ha az adott sportág nemzetközi szövetsége nem követi a NOB végrehajtó bizottságának előírásait. Az ausztrál sportdiplomata kifejtette, hogy az elmúlt években egy bizonyos sportági világszervezet alapos okokból négy konkrét utasítást is kapott, illetve hogy el akarják kerülni, hogy folt essen az olimpiai mozgalom hírnevén. Bár Coates nem nevezett meg a sportágat, minden bizonnyal a súlyemelésről van szó.

A NOB égisze alatt működő Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) ugyanis júniusban bűnrészességgel és manipulációval vádolta meg Aján Tamást, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) tavaly áprilisban lemondott elnökét és Nicu Vlad román alelnököt is, utóbbi ezért másfél hónapja visszalépett pozíciójából. Az ITA-t novemberben kérte fel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA), hogy vizsgálódjon Aján Tamás és más IWF-vezetők ügyében. A tesztelő ügynökség többek között azt ellenőrizte, hogy a magyar sportdiplomata hivatali ideje alatt elkövetett-e szabálysértést, eltussolt-e doppingeseteket. Nicu Vlad ellen ugyanezek a vádak merültek fel.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!