2024. 09. 07. Szombat Regina napja
Jelenleg a TV-ben:

Macskafogó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Macskafogó 22:05

Sport

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.

  • Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

"Bármennyire is vereség lett a vége, büszkék lehetünk a lányokra. Amire készültünk, az az elején nagyon működött, utána a túloldalon elég sokat cserélt a kolléga, amit mi kevésbé hatékonyan tudtunk megoldani. Ezekben a periódusokban nagyon bizonytalanok voltunk, de hatvan percen keresztül egyetlen pillanatig sem adtuk fel" - nyilatkozta a vegyes zónában a szakember.

Hozzátette, hogy az öltözőben elmondta, a legfontosabb, hogy a mérkőzés csak a végén dőljön el: "Ez megtörtént, hiszen öt perccel a vége előtt még teljesen nyitott volt a találkozó. A mai napon a jobb csapat győzött, de mi mindent megtettünk."

A magyar csapat vasárnap a brazilok ellen folytatja, a dél-amerikai együttes nagy meglepetésre 29-18-ra legyőzte az Ambros Martín által irányított spanyolokat.

"A spanyolok tudásuk alatt teljesítettek. Ambrosnál a védekezés a kulcs, ami most átjáróház volt. A brazilok lejátszották, amit tudnak, ráadásul egy elképesztő kapusteljesítmény volt mögöttük. Nekünk folytatni kell azt a játékot, amit ma játszottunk, és akkor sikeresek leszünk" - jegyezte meg a szövetségi kapitány.

A hat gólt szerző Győri-Lukács Viktória azt mondta, hogy egy "nagyon pici kis extra" hiányzott a teljesítményükből:

"Ez volt az első meccsünk az olimpián, minden világversenyen az az egyik legnehezebb. Hogy ők ennyire örültek a végén, azt jelenti, hogy mi jól dolgoztunk" - nyilatkozta a szélső, aki kicsit sántikálva fejezte be a mérkőzést.

"Egy ütközésnél összetérdeltünk az egyik franciával, de szerencsére nincsen semmi komoly probléma" - mondta Győri-Lukács.

"Tudtuk hogy nem lesz könnyű. Úgy gondolom, hogy van bennünk több, de azt sem mondanám, hogy katasztrófa volt, mert közel voltunk, végig meccsben tartottuk magunkat. Persze a végén nem sikerült fordítanunk, de azt hiszem, ebből a mérkőzésből fogunk tudni meríteni és szerintem több is van ebben a csapatban" - nyilatkozta az MTI-nek Klujber Katrin. - "Van, akinek ez az első olimpiája, ráadásul ez volt az első mérkőzésünk, mindenkinek meg kellett éreznie a körülményeket. Nagyon jó hangulat volt, nagyon jó volt itt játszani, de több van még ebben."

A Ferencváros jobbátlövője beszélt arról is, hogy a remek kezdés után több hiba is becsúszott a csapat játékába támadásban és védekezésben is, ezért tudtak visszazárkózni, majd fordítani a franciák.

"Néha szerencsénk sem volt és kifelé pattant néhány labda, de én mindenkin azt láttam, hogy nem hajtotta le a fejét akkor sem, amikor nem sikerült egy-egy dolog. Küzdöttünk végig és készülünk a következő mérkőzésre" - hangsúlyozta Klujber, aki sokáig nem tudott kapuba találni, a második félidő elején pedig hetest rontott, azt követően viszont megrázta magát és négy góllal zárt. "Az elején taktika is volt valamilyen szinten, hogy a bal oldalon tudunk helyzeteket kialakítani, egy-két kapura lövésem volt, ami nem sikerült, aztán jött Niki (Papp Nikolett) és voltak helyzetei, amiket gólra váltott, aminek nagyon örültem. A kihagyott hetes viszont jobban felbosszantott és utána sikerültek az átlövéseim."

Az első félidő végén beállt és a meccset négy védéssel záró Janurik Kinga úgy látta, hogy azért nem sikerült fordítani a második félidőben, mert hagyták, hogy a franciák azt játsszák, amiben nagyon jók.

"Nagyon sajnálom, mert ahogy elkezdtük a mérkőzést, az fantasztikus volt. Azzal tisztában voltunk, hogy a nyitómeccs a házigazda ellen nagyon nehéz lesz, és nem tudunk annyi góllal elmenni, hogy biztosak lehetnénk a győzelemben. A második félidőben összeállt a védekezés és jöttek a bravúrok is, de aztán amit megbeszéltük, hogy az erősségük és nem engedjük, hogy szétfussanak minket, az sikerült nekik és ezzel vertek meg minket. Sajnálom, mert ebben sokkal több volt" - értékelt Janurik Kinga, aki a fejét ért lövést - mint mondta - "megérezte", de a legfontosabb, hogy védte a lövést. - "Ha minden meccsen legalább egyszer fejjel kell védenem és nyerünk, akkor ezt bármennyiszer megteszem."

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ottó – Németország és a migráció + videó

Ottó – Németország és a migráció + videó

Németországban történelmi győzelmet aratott az ellenzék által szélsőjobboldalinak bélyegzett AfD a tartományi választásokon. Bár a koalíció gondolatától eddig minden párt elzárkózott a társadalom gondolatmenetének változását jól tükrözi a bevándorlásellenes párt térnyerése. De ássunk egy kicsit mélyebbre!

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!