2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Dárdai az oroszok elleni meccs után fog dönteni

Az oroszok elleni barátságos meccs után dönt jövőjéről Dárdai Pál. A szövetségi kapitányt marasztalják a válogatott tagjai. Az orosz nemzeti tizenegyet irányító Fabio Capello nem ilyen népszerű, az orosz sajtó szerint a trénert meneszthetik a válogatott éléről, ha a Szbornaja a magyar csapattól is vereséget szenved.

Menni vagy maradni?! Dárdai Pál egyelőre passzolja a kérdést, és azt mondja, még nem döntött arról, hogy a jövőben is vállalja-e a válogatott irányítását, vagy visszatér a Hertha utánpótláscsapatához. Játékosként az oroszok ellen lépett pályára utoljára a nemzeti csapatban, lehet, hogy kapitányként is a Szbornaja ellen búcsúzik.

„A végleges döntés még nincs teljesen meghozva, azt beszéltük meg, az orosz meccs után fogunk erről beszélni, és nem is először a sajtóban, hanem az elnök úrral, a családommal, a Hertha BSC-vel. Ez egy hatalmas nagy kör. Nekem úgy kell ezt mérlegelnem, mint ember, mint sportember, semmi ne sérüljön, mindenki úgy jöjjön ki, hogy jó döntés szülessen” – mondta a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A játékosok mindenesetre győzködik a kapitányt. A csapatkapitány szerint egy győzelem végképp maradásra bírhatná Dárdai Pált. Biztos, hogy nem egyszerű. Nekünk az a feladatunk, hogy holnap is még nehezebbé tegyük a döntését. Egy jó mérkőzésen győzzük le az oroszokat, aztán legyen még nehezebb ez a döntés. De remélem, hogy nem lesz olyan nehéz” – nyilatkozta Dzsudzsák Balázs.

Az oroszok már a Groupama Arénában vannak. Fabio Capellót és csapatát nemigen marasztalják a drukkerek. Az olasz tréner évi 11 millió dollárt keres, de az eredmények egyelőre nem jönnek: jelenleg 5 ponttal csak az Eb-selejtező-csoport harmadik helyén áll a csapat.

„A játékosaim jól végzik a dolgukat, az utolsó két mérkőzést leszámítva pedig elértük a céljainkat. Azt látni kell, hogy a csoportunkban Ausztria eddig három hazai mérkőzést játszott, mi pedig sokat szerepeltünk idegenben. Hosszú még a selejtezősorozat, és még megszerezhetjük azt a pontszámot, ami az Eb-szerepléshez kell. A magyar válogatott jól játszott az utóbbi mérkőzésein, a győzelmek lelkileg nagy erőt adhattak a csapatnak” – közölte Capello.

A magyar labdarúgó-válogatott legutóbb 1978-ban győzött az akkor még Szovjetunió néven pályára lépő ellenfél ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!