2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Agassi: Magyarországon adottak a feltételek

Andre Agassi szerint Magyarország idővel képes lehet klasszis teniszjátékosok kinevelésére. A korábbi világklasszis amerikai teniszező szerdán érkezett Budapestre.

Már nem a teniszpályán, hanem a civil életben keresi a kihívásokat a nyolcszoros Grand Slam-győztes Ande Agassi, aki a jövőben Schobert Norbert cégének lesz az európai reklámarca és üzleti partnere. A 44 éves korábbi klasszis először járt Budapesten.

– Temesvári Andreáról sokszor hallottam, amikor még egész fiatal teniszjátékos voltam, de Magyarországról eddig nem túl sokat tudtam. Mielőtt idejöttem, persze kutakodtam egy kicsit, hiszen Magyarország egy olyan hely, ahol korábban még sosem jártam. Ezért izgatott is voltam. Nagyon sok jó benyomás ért: az emberek valóban nagyon kedvesek itt. A város pedig egyike a legszebbeknek, amelyekben valaha jártam. Szerintem egyszer mindenkinek látnia kellene. Már most várom, hogy egyszer visszajöhessek – nyilatkozta Agassi.

A korábbi világelső teniszező szerint manapság már nagyon nehéz a legjobbak közé kerülni és folyamatosan ott is maradni.

– Amerikában több mint 300 millió ember él, és jelenleg jó, ha van talán három férfijátékosunk a top 100-ban. Manapság már nem könnyű odakerülni, sok összetevője van annak, hogy valaki a legjobbak között lehessen. Kiváló körülményekre, jó infrastruktúrára van szükség ahhoz, hogy kinevelj egy topjátékost. Ehhez persze idő és sok gyerek is kell, akikből majd a jövőben talán lehetnek nagyszerű teniszezők. De azért ahhoz, hogy valakiből topjátékos legyen, szükség van a szerencsére is. De Magyarországon, úgy gondolom, adottak a feltételek: jó helyen van az ország, rengeteg versenyt rendeznek a környéken, szóval elérhető, hogy kinője magát egy igazán jó játékos. De napjainkban ez egyáltalán nem könnyű. Svájcban például 8 millióan élnek, és mégis két játékosuk is a top 5-ben van. Ez mondjuk a csoda kategória, de ebből is látszik, hogy idővel ki lehet nevelni topjátékosokat kis országokban is – mondta a visszavonult teniszező.

Andre Agassi 2006-os visszavonulása óta az Egyesült Államokban létrehozott egy alapítványt is, amely hátrányos helyzetben lévő gyerekek taníttatásával foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!