2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 06:00

Sport

8–6-ra verték a nagy rivális Szerbiát vízilabdázóink

Legyőzte Szerbiát a magyar férfivízilabda-válogatott a margitszigeti Európa-bajnokságon. Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese 8–6-ra nyert a nagy rivális ellen, így hibátlan teljesítménnyel vezeti a B csoportot. A magyar csapat legközelebb szombaton száll vízbe a németek ellen.

Varga Dénes góljával szerzett vezetést a kék sapkában játszó magyar férfivízilabda-válogatott Szerbia ellen a margitszigeti Eb-n. Benedek Tibor csapata nem is adta át ezután a vezetést a nagy riválisának. A félidő előtt egy perccel ismét Varga Dénes volt eredményes, a meccs egyik legszebb gólját szerezve. A félidőben 5–3 volt a magyarok javára. A kétgólos hátrányból Gogics faragott le egyet, majd Vámos bombagóljával már 6–4 volt a házigazdának. A meccs az utolsó negyed közepén dőlt el, ekkor Vámos elsőre a lécet lőtte telibe, majd visszakerült hozzá a labda, másodjára pedig a kapu bal oldalába lőtt. A 8–6-os végeredményt Csuk állította be.

A meccs hőse Decker Attila volt, aki a kapuban 19 lövésből 13-at hárított. A kapus szerint a közönség plusz egy játékost jelentett a szerbek ellen. „Nagyon jó érzés volt. Ilyen uszodában én még soha nem védtem. Nagyon szeretem a közönséget, ha kint vannak. Csodálom mindig a focit, hogy ennyi ember előtt a vb-döntőn milyen csoda lehetett játszani. Azt szeretném, ha minél többen kijönnének, mert ez nekünk egy plusz főt jelent. Ahogy most is láttuk, mindenki extázisban volt. Nem csak én, szerintem mindenki…” – nyilatkozta Decker Attila válogatott.

A találkozón az olasz és a román bíró több mint 30 kiállítást ítélt. „Nem készülünk arra, hogy nekünk bármikor is fújnának. Tehát nem ért meglepetésként. A meccs hevében kimutatjuk az érzelmeinket, de pontosan tudjuk, hogy nem avval kell nekünk nyernünk, hogy a bírók megfújnak minket” – mondta Varga Dénes vízilabdázó.

A szövetségi kapitány szerint ezzel a sikerrel még nincs meg a csoportelsőség és vele az elődöntő, ugyanis a németek és a horvátok is okozhatnak kellemetlen perceket. „Eddig is folyamatosan azt mondtam, hogy mérkőzésről mérkőzésre kell figyelnünk. Ugyanúgy most a német mérkőzés nehézsége ugyanolyan, mint a spanyol után a francia. Úgyhogy most van ugyan egy pihenőnapunk, most össze tudjuk magunkat szedni, de hát a német meccsnek is megvan a nehézsége. Láttátok, Düsseldorfban is milyen nehéz volt ellenük nyerni” – emlékeztetett Benedek Tibor. A magyar válogatott azon a felkészülési mérkőzésen 10–8-ra győzött a németek ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.
Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Feyenoordot irányító holland Arne Slot lesz Jürgen Klopp utódja a Liverpool vezetőedzői posztján. A Ferencváros és a DVTK korábbi holland labdarúgója, a visszavonulása uán ugyancsak edzőnek állt Julian Jenner jól ismeri Slotot, és elmondta, szerinte Szoboszlai Dominik mire számíthat az edzőváltás után.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!