2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Zavargások Hollandiában

Szerdára virradó éjszaka is voltak incidensek Hollandiában, ahol a kijárási tilalom bevezetése miatt robbantak ki zavargások. Az országban közel 1 millió fertőzöttet regisztráltak, miközben az oltás is nagyon lassan halad. Az átoltottság aránya mindössze 1%, ami az eleve alacsony európai uniós érték alig fele.

  • Zavargások Hollandiában

A legmagasabb készültséget hirdette a kijárási tilalom újbóli bevezetése miatt kirobbant zavargások negyedik estéjére.

Rotterdamban vízágyú várta a randalírozókat. A hatóságok felszólították a családokat arra, hogy ne engedjék tizenéves gyermekeiket az utcára kijárási tilalom idején. Azzal is fenyegettek, hogy a gyermekeik által okozott kárt nekik kell majd megfizetniük. A boltosok hamarabb zártak, és bedeszkázták kirakataikat a fosztogatók ellen.

Kedd este kisebb összecsapások voltak, Hilversumban könnygázzal oszlattak a rendőrök, a komolyabb összecsapások azonban elmaradtak.

Az éttermek és bárok október óta, az iskolák és a nem létszükségleti cikkeket áruló boltok december óta vannak zárva, éjszakai kijárási tilalmat azonban csak január 23-án, vezették be. Hollandiában a II. világháború óta nem volt példa arra, hogy kijárási tilalmat hirdessenek.

A szigorítás ellen több tüntetést hirdettek, a rendőrség a békés demonstrációkat is feloszlatta.

Estére azonban a balhét kereső erőszakos tüntetőké lett a terep. A főleg fiatalokból álló, nagy részben migráns hátterű tüntető tömeg kövekkel támadt a rendőrökre, gyújtogattak és boltokat fosztottak ki. A rohamrendőrök 10 városban 180 embert vettek őrizetbe.

S’-Hertogenbosch városban reggel önkéntesek gyülekeztek az önkormányzat épülete előtt, hogy eltakarítsák az éjszakai csata romjait.

A romló járványhelyzet miatt volt szükség a szigorításra, amit a mutáns brit vírus okoz, amely a korábbi változathoz képest sokkal gyorsabban terjed. A 17 és félmilliós országban 956 ezer fertőzöttet regisztráltak, a halottak száma 13 és félezer. Az ország jelentős lemaradásban van az oltás terén is, száz emberből eddig 1 kapott oltást, ami az eleve alacsony európai uniós érték fele.

A káoszt politikai vákuum súlyosbítja. A Mark Rutte vezette kormány lemondott mert az adóhatóság családok ezreit vádolta meg alaptalanul és büntette is meg, mert szerinte jogosulatlanul kaptak állami juttatásokat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!