2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

WHO: nincs vesztegetni való idő a járvány elleni küzdelemben

Nincs vesztegetni való idő az új típusú koronavírus elleni küzdelemben, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyetlen célja az életek mentésének támogatása a járvány által érintett országokban - írta a szervezet főigazgatója szerdán a Twitter-en.

  • WHO: nincs vesztegetni való idő a járvány elleni küzdelemben

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusznak ez az első nyilvános megszólalása Donald Trump amerikai elnök előző napi bejelentése óta, amely szerint az Egyesült Államok felfüggeszti a WHO finanszírozását, ugyanis az ENSZ szakosított szervezete szerinte nem megfelelően reagált a járványra.

"Az egyik legfontosabb dolog, amelyet megtanultunk az elmúlt hónapokban, hogy minél gyorsabban azonosítják, tesztelik, különítik el és veszik gondozás alá a fertőzötteket, annál nehezebbé teszik a vírus terjedését. Ezen alapelv alkalmazása emberéletek ment és csillapítja a járvány gazdasági hatásait"

- szögezte le.

Emellett pedig megosztotta Larry Brilliant amerikai járványügyi szakértő korábbi bejegyzését, amelyben azon véleményének adott hangot, hogy "valóságos politikai kampány" folyik a főigazgató ellen, akinél jó kezekben van a WHO vezetése.

Donald Trump szerint az Egészségügyi Világszervezet elősegítette Kína félrevezető tájékoztatását a vírusról, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz pedig elfogult Peking iránt.

Az Egyesült Államok évi 400-500 millió dollárral járul hozzá a szervezet működéséhez.

Az amerikai lépést többek között az ENSZ, az Európai Unió, az Afrikai Unió, illetve Kína és Oroszország is bírálta.

A francia kormány szóvivője szerdán csalódottságának adott hangot Trump döntésével kapcsolatban, amelyet sajnálatosnak nevezett. Hozzátette, Párizs elkötelezett a multilateralizmus mellett, a globális problémákra globális válaszokat kell találni.

 

Donald Trump leállítja az amerikai hozzájárulást a WHO-nak

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!