2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Vadászgépeket kért szövetségeseitől az ukrán elnök

Európai körútra indult az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij először Londonba, majd Párizsba látogatott, hogy vezetőkkel találkozzon, akikhez további támogatásért fordult.

  • Vadászgépeket kért szövetségeseitől az ukrán elnök

Ez az ukrán államfő második külföldi körútja, amióta megkezdődött Oroszország Ukrajna elleni háborúja. Az első útja Lengyelországba és az Egyesült Államokba vezetett.

Meg nem erősített sajtóhírek szerint ma Zelenszkij Brüsszelbe utazik, hogy részt vegyen az uniós állam- és kormányfők tanácskozásán.

Meleg kézfogással üdvözölte a brit miniszterelnök Volodimir Zelenszkijt.

Az ukrán elnök elsősorban azért érkezett a szigetországba, hogy harci repülőgépeket kérjen. Emellett az ukrán katonáknak nyújtott brit kiképzési programról is tárgyalt Rishi Sunak miniszterelnökkel.

- Vlagyimir Putyin agressziója semmiképpen sem tekinthető sikeresnek, ezért idén felgyorsítottuk és növeltük katonai támogatásunkat Ukrajnának. Ma még tovább megyünk, nemcsak hogy Challenger harckocsikat biztosítottunk, hanem ma megkezdjük az ukrán tengerészgyalogosok kiképzését is - jelentette ki az egyesült királyság miniszterelnöke.

Emellett a kormányfő leszögezte: Ukrajnának joga van arra, hogy csatlakozzon a NATO-hoz.

Volodimir Zelenszkij ezt követően Párizsba látogatott, ahol a francia főváros repülőterén a védelmi tárcavezető fogadta. Majd Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral találkozott.

A francia elnök úgy vélekedett Ukrajna és jövője megőrzéséhez létfontosságú katonai támogatást.

- Franciaországban és Németországban megvan a lehetőség, hogy játékot váltsanak. Ez nyilvánvaló: minél hamarabb kapunk nehéz, nagy hatótávolságú fegyvereket és pilótáink modern gépeket, Emmanuel, minél korábban kaphatnak pilótáink modern gépeket, Olaf, annál erősebb lesz a harckocsi-koalíciónk

- mondta az ukrán elnök.

Olaf Scholz szintén kijelentette, hogy addig támogatják Ukrajnát, míg szükségesnek ítélik. "Világos üzenetet viszek Brüsszelbe: Ukrajna az európai család tagja" - hangoztatta a német kancellár a találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Patthelyzet alakult ki Bahmutnál

Patthelyzet alakult ki Bahmutnál

Továbbra sem tud áttörést elérni Bahmut ostrománál a Föderáció, sőt, az ukránok tankjai kisebb ellentámadásokat indítottak az oroszok állásai ellen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!