2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Külföld

Tömegek érkeznek Európa felé a tengeren

Másodszor sem adott kikötési engedélyt Valletta annak a civil hajónak, amely Máltán szeretne dokkolni több mint 120 migránssal a fedélzetén. Az Olaszországhoz tartozó Szicília szigetén eközben több tucat illegális bevándorló ért partot egy strandon. A menedékkérőket nagy erőkkel keresik a hatóságok.

  • Tömegek érkeznek Európa felé a tengeren

Motorcsónakot helyeznek vízre egy civil szervezet munkatársai a Földközi-tengeren, hogy segítséget nyújtsanak a líbiai partok közelében bajba jutott migránsoknak. Az ilyen és ehhez hasonló képsorok rendszeressé váltak, mióta a nem kormányzati szervek járművei gyakorlatilag betaxiztatják a menedékkérőket Dél-Európa valamelyik országába.

Az elmúlt egy hétben az NGO-hajók fokozták tevékenységüket az észak-afrikai államok felségvizein. Ezt azonban több mediterrán ország nem néz jó szemmel, köztük Málta sem. Az Open Arms nevű szervezet hajóján kell maradniuk a bevándorlóknak, miután Valletta másodszor sem adott engedélyt az NGO-járműnek, hogy máltai vizekre hajózhasson.

A szigetországtól 100 kilométerre nyugatra várakozó jármű fedélzetén 121 illegális menekült tartózkodik. A civil szervezet vezetői felháborodásuknak adtak hangot, amiért Málta nem engedi dokkolni a hajót.

Most Róma válaszára várnak, de Olaszország vélhetően szintén megtagadja a kikötési engedélyt. Ennek oka, hogy a Matteo Salvini belügyminiszter által jegyzett szigorúbb migrációs törvénycsomagot a hét elején hagyta jóvá a parlament. 

Ez már Szicília. Mintegy 40 illegális bevándorló ért partot az Olaszországhoz tartozó szigeten. A migránsok egy motoros hajóval érkeztek Afrika irányából az olasz szigetre. Az eset még hétfőn történt, de a kikötésről készült amatőr felvételt csak most hozták nyilvánosságra. A menekülteket senki sem tartóztatta fel, akik fürdőzök között, egy agrigentoi strandon léptek olasz földre.

Amint partot értek, felmásztak egy dombra, majd szétszéledtek. A hatóságok nagy erőkkel keresik a bevándorlókat.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!