2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Külföld

Több mint 200 illegális bevándoróval a fedélzetén kötött ki egy német segélyhajó

Akár le is foglalhatják azt a német segélyhajót, amelyik megszegte az NGO-hajókra vonatkozó friss törvényeket. A Geo Barents szombaton kötött ki a Genova közeli La Spezia kikötőjében, fedélzetén több mint 200 illegális bevándorlóval. A település polgármestere felháborodott, mert eredetileg csak 69 fő befogadásáról volt szó.

  • Több mint 200 illegális bevándoróval a fedélzetén kötött ki egy német segélyhajó

Az Olaszországban bevezetett új szabályok szerint a segélyszervezetek hajói egyszerre csak egy mentési műveletet hajthatnak végre, utána ki kell kötniük. Az Orvosok Határok Nélkül hajója, a Geo Barents azonban Líbia partjainál három helyen is menekülteket vett a fedélzetére és csak ezután tért vissza Olaszországba, az eredetileg lejelentett 69 helyett több mint 200 migránssal.

A segélyszervezet ugyan 50 ezer euróig, vagyis 2 millió forintig terjedő pénzbüntetést kaphat és a hajót is lefoglalhatják 2 hónapra, mégsem tűnik úgy, hogy a német állam által szponzorált hajó kapitánya komolyan venné a tiltást. A február 9-10-i EU-csúcs egyik fő témája is az illegális bevándorlás lesz Brüsszelben, amitől a római kabinet komoly előre lepéseket vár.

Az olasz kormány már elkezdte a tárgyalásokat a kibocsátó afrikai országok vezetőivel. Az olasz miniszterelnök szerint gazdasági és politikai stabilitást kell vinni Észak-Afrikába, hogy az ott élők ne akarjanak elindulni. Ezért Olaszország a jövőben nem gyarmatosítóként, hanem együttműködő partnerként szeretne jelen lenni a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bulizni biztonságtudatosan is lehet

Bulizni biztonságtudatosan is lehet

Erősödik a Balaton Sound a biztonságos fesztiválozást segítő szakértői csapata. Dr. Zacher Gábor toxikológus és Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus mellé - Safety First „nagykövetként” - csatlakozott Molnár István Jenő, jogász, bűnmegelőzési szakértő valamint a TITS Gang, DJ Yamina és DJ Metzker Viktória, a biztonságos bulizás aktív szószólói. A szakértő csapatot a fesztiválon önkéntesek segítik, ehhez már várják a fiatalok jelentkezését.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Brüsszel nehezítené az európai tartózkodást a migránsok számára

Brüsszel nehezítené az európai tartózkodást a migránsok számára

Az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága, a LIBE lerövidítené tartózkodási engedélyhez jutást az Európai Unióba érkező migránsok számára. A menekültkérelmek elbírálása idején pedig civil szervezetek ellenőrizhetnék a befogadóállomásokon a migránsokkal való bánásmódot. További részletek brüsszeli tudósítónktól, Zöldhegyi Katalinttól.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!