2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Külföld

Templomban gyilkolt egy marokkói migráns Spanyolországban

Bozótvágó késsel rontott be három spanyolországi templomba egy marokkói férfi. Egy sekrestyést megölt, egy papot pedig súlyosan megsebesített. A rendőrség szerint már egy ideje figyelték a férfit, mert terrorszervezetekkel állt kapcsolatban. A HírTV-t a részletekről Tóth Brigitta tudósította.

  • Templomban gyilkolt egy marokkói migráns Spanyolországban

Mondhatjuk, hogy terrortámadás történt szerda este a dél-spanyolországi Algecirasban, Cádiz megyében.

Egy marokkó férfi sétált be az egyik helyi templomba, majd a nála lévő bozótvágó késsel nyakon szúrta az egyik lelkészt, aki súlyosan megsérült, még este meg is kellett műteni. Ezután átfutott egy másik templomba, ahol meggyilkolta az oltárt takarító sekrestyést, két plébánost pedig megsebesített.

A rendőrök szerencsére gyorsan a helyszínre értek és meg tudták fékezni a támadót, aki a szemtanúk szerint Allah nevét kiabálta a késelések előtt. Reggel már a rendőrség is megerősítette, hogy egy magányos dzsihádista akciójáról van szó, aki egyrészt szabálytalan helyzetben volt Spanyolországban és már meg is kapta a kiutasítási parancsot. Másrészt pedig már figyelték őt egy ideje, mert bár büntetlen előéletű, terrorista csoportokkal tartotta a kapcsolatot és fennállt a veszélye annak, hogy radikalizálódik és terrortámadást követ el, ami végül szerda este meg is történt.

A rendőrök szerint egyik terrorszervezet sem utasította őt az akcióra hanem egyedül tervelte ki és követte el. A bíróság is terrorcselekményként vizsgálja a történteket.

Fernando Grande-Marlaska belügyminiszter felfüggesztette napirendjét Stockholmban, ahol uniós kollégáival találkozott volna, ehelyett hazajön és Algecirasba utazik.

A helyi iszlám közösség már kiadott egy nyilatkozatot, amiben aljas támadásnak nevezte a marokkói férfi tettét és elhatárolódtak tőle. A spanyol hatóságok a 2004-es madridi terrortámadás óta kiemelten kezelik a terrorelhárítási feladatokat. A szerdai támadóval együtt már 1089 dzsihadistátd fogtak el az elmúlt években.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bulizni biztonságtudatosan is lehet

Bulizni biztonságtudatosan is lehet

Erősödik a Balaton Sound a biztonságos fesztiválozást segítő szakértői csapata. Dr. Zacher Gábor toxikológus és Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus mellé - Safety First „nagykövetként” - csatlakozott Molnár István Jenő, jogász, bűnmegelőzési szakértő valamint a TITS Gang, DJ Yamina és DJ Metzker Viktória, a biztonságos bulizás aktív szószólói. A szakértő csapatot a fesztiválon önkéntesek segítik, ehhez már várják a fiatalok jelentkezését.
Németországgal kivételez az Európai Inió

Németországgal kivételez az Európai Inió

Európa megnyitotta a lehetőséget az alternatív üzemanyagok előtt, ám a jelek szerint csak Németország számára. Másoknak egyelőre nincs lehetőségük versenybe szállni, pedig az uniós piacon Olaszország is rendelkezik olyan termékkel, amellyel szintén jól futnának az autók.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!