2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Külföld

Rendőrök szállták meg a rádió szerkesztőségét

Az azerbajdzsáni és a török elnök szerint is Amerikából akarják megdönteni a hatalmukat. A két szövetséges országban néhány nap eltéréssel indult rajtaütés az ellenzéki sajtó ellen. Azerbajdzsánban a Szabad Európa Rádió székházát foglalták el rendőrök, Törökországban pedig 30 ellenzéki újságírót vettek őrizetbe.

Rendőrök a Szabad Európa Rádió bakui szerkesztőségénél. Azerbajdzsánban a kormánytól független civil szervezetek eleve nem működhetnek, a vezetés pedig most az ellenzéki sajtó ellen is támadást indított. A kormányzati magyarázat szerint az amerikai tulajdonú média a kormány megdöntését készíti elő. Korábban ellenzéki politikusokat is letartóztattak emiatt. A kaukázusi országot a világ 10 legelnyomóbb rezsimje között tartják számon, Alijev elnök családja a nyolcvanas évek óta van hatalmon.

Amerikai hatalomátvétel előkészítése a vád az ellenzéki sajtóval szemben Azerbajdzsán első számú szövetségesénél, Törökországban is. Ezek a tüntetők azt követelik, hogy a kormány engedjen szabadon harminc újságírót, akiket kormányellenes összeesküvés vádjával tartóztattak le. Idén háromszáz politikus, katonai vezető és közéleti személyiség került rács mögé, mert ellentmondott a kormánynak. „Sokan vannak, akik azért írják a mocskos cikkeiket, hogy Törökország visszatérjen a múltba. Mi ezt nem hagyjuk, és még jobban megerősítjük a demokráciát, és nem érdekel, hogy közben az ellenzék a saját mocskos ügyleteivel van elfoglalva, úgyis elkapjuk őket mind” – fenyegetőzött Erdogan.

Törökországban 2013 óta tartanak tüntetéssorozatot a kormány autoriter intézkedései miatt, a demonstrációk egy isztambuli park beépítése miatt kezdődtek. A legutóbbi több tízezres demonstráció azért volt, mert egy 16 éves fiút letartóztatott a rendőrség egy internetes komment miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Tiszteletben fogja tartani Ukrajna a kárpátaljai magyarok jogait, hogy csatlakozhasson az Unióhoz?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!