2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Puszta kézzel szálltak szembe a rendőrökkel

Gumigyári munkások csaptak össze a francia rendőrökkel. Az üzem bezárása ellen tiltakoznak, amelyet még januárban jelentett be az amerikai anyavállalat – a magas költségekre hivatkozva.

Feldühödött Goodyear-alkalmazottak rontottak neki a rohamrendőröknek Párizs közelében. A munkások puszta kézzel szálltak szembe az egyenruhásokkal, akiket kövekkel is megdobáltak. A rendőrök könnygázzal próbálták megfékezni a demonstráció résztvevőit. A dolgozók az Amiensi abroncsgyár bezárása ellen tiltakoznak.


A Goodyear január végén jelentette be, hogy elsősorban a magas költségek miatt bezárja a több mint 1100 főt foglalkoztató gyárát az észak-franciaországi Amiensben.

Bár a kormány az üzem és a munkahelyek megmentése érdekében tárgyalásokat akart, az amerikai anyavállalat elnök-vezérigazgatója erre nem volt hajlandó. Februárban küldött személyeskedő levelében az alkalmazottak munkamorálját becsmérelte. Kiemelve, hogy a nyolc órából csak hármat dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!