2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Magyarország élőben 08:30

Külföld

Pokolgépes merénylet történt az afganisztáni Logar tartományban

Legalább 30 halálos áldozata van egy pokolgépes merényletnek, amelyet a kelet-afganisztáni Logar tartomány Puli-Alám nevű székhelyén követtek el - közölte pénteken Haszibulla Sztanekzai, a Logar tartományi tanács vezetője.

A robbantás további legalább hatvan embert megsebesített.

Az afgán rendőrség szerint a támadást egy helyi vendégház mellett követték el. A Pazsvok afgán hírügynökség korábban a helyi hatóságokra hivatkozva azt jelentette, hogy az autóba rejtett pokolgép egy kórház közelében lépett működésbe.

A TASZSZ orosz hírügynökség legfrissebb értesülései szerint a vendégház épületében a logari egyetemre felvételiző több tucat fiatal tartózkodott. A ToloNews afgán hírtelevízió úgy tudja, az épületben súlyos károk keletkeztek és forrásaira hivatkozva közölte, hogy a romok alatt több tucatnyian rekedhettek.

Tarik Arián, az afgán belügyminisztérium szóvivője szerint mintegy negyven embert szállítottak részben súlyos sérülésekkel kórházba. Mint mondta, félő, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet.

Egyelőre senki sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Az idei év első három hónapjában 573 civil vesztette életét és 1210-en sebesültek meg az afganisztáni harcokban és merényletekben - közölte az ENSZ afganisztáni missziója (UNAMA).

Az országban állomásozó NATO-erők kivonásának bejelentése óta a radikális iszlamista tálibok fokozták az afgán biztonsági erők elleni támadásaikat. Elemzők szerint a kivonulás újabb polgárháborúba taszíthatja Afganisztánt, illetve lehetővé teheti a 2001-ben elűzött radikálisok visszatérését a kormányba.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Elemző: Egy baloldali német kormány felbátorítaná az uniós politikai zsarolást

Ursula von der Leyen is aggódhat a Merkel-éra vége miatt - mondta Kovács Attila európai uniós szekértő Európai híradó című műsorunkban. 2021. szeptember 27.

A kereszténydemokraták és a szociáldemokraták is kormányalakításra készülnek Németországban

A választás végleges eredménye a héten várható, miután a koronvírus-járvány miatt sokan levélben szavaztak. 2021. szeptember 27.

A szociáldemokraták győztek a parlamenti választáson Németországban

Az SPD a szavazatok 25,7 százalékát gyűjtötte össze. 2021. szeptember 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!