2023. 03. 20. Hétfő Klaudia napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

Külföld

Országos légiriadó Ukrajnában, dróntámadást indítottak az oroszok

Drónokkal támadta az ukrán energia-infrastruktúrát az orosz hadsereg éjszaka, hatalmas pusztítást végeztek egy Dnyipro-menti üzemanyag-tárolónál. Eközben a Föderáció alakulatai már szinte teljesen elfoglalták Bahmutot, rövidesen teljesen kiszoríthatják a kijevi csapatokat a városból.

  • Országos légiriadó Ukrajnában, dróntámadást indítottak az oroszok

Toronyház magasságú lángokkal égett egy üzemanyag-raktár a Dnyipro folyó közelében az oroszok dróntámadását követően. Sajtóhírek szerint a létesítményben fegyvereket is tároltak az ukránok. A pusztításról készült felvételek alapján vélhetően a tárolók teljes tartalma a lángok martalékává vált.

Az országos szintű légiriadó így ismét késve érte Ukrajnát, a Föderáció dróntámadása ugyanis már lezajlott, mire Kijev kiadta a vészjelzést.

Bahmutnál pedig rövidesen lezárulhat az elhúzódó ostrom: bár Kijevi katonák ezrei áldozták fel magukat a város megtartásáért, már a nyugati hírszerzési információk is megerősítették, hogy a település többsége orosz kézen van. A Föderáció szinte minden fegyvernemmel támadja az ukrán állásokat.

Kijevben így rövidesen kénytelenek lehetnek meghozni a döntést arról, hogy feladják Bahmutot. A városért vívott harcokban mindkét hadsereg több mint tízezer katonát veszített.

Borítókép: Shutterstock

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Brüsszel szorgalmazza Kijev fegyveres támogatását

Brüsszel szorgalmazza Kijev fegyveres támogatását

Közös fegyverbeszerzést javasol Brüsszel a tagállamoknak. Kijev1 millió, 155 milliméteres lövedéket kért a frontvonalban harcoló katonái számára, ezt a mennyiséget kívánja leszállítani 2024-ben az Európai Unió. A tervezet részleteiről Brüsszelből Zöldhegyi Katalin küldött tudósítást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!