2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Oroszország csaknem utolérte a német és a francia adatokat az igazolt fertőzések terén

Oroszországban az elmúlt nap alatt 10 559-cel 165 929-re nőtt az igazolt fertőzések száma, így ebben a mutatóban, az abszolút számokat tekintve, csaknem utolérte Franciaországot (170 694) és Németországot (167 007) a szerdán nyilvánosságra hivatalos hozott adatok szerint.

  • Oroszország csaknem utolérte a német és a francia adatokat az igazolt fertőzések terén

Ez Oroszországban 6,8 százalékos napi növekményt jelent, az új esetek 40,9 százaléka tünetmentes. A halálozások száma 86-tal 1537-re, a gyógyulásoké 1462-vel 21 327-re emelkedett.

Moszkvában 5858-cal 85 973-ra nőtt a fertőzések száma (+7,3%). A halottak száma 50-nel 866-ra, a gyógyultaké pedig 588-cal 8458-ra nőtt.

Az országban eddig csaknem 4,6 millió, az elmúlt nap alatt pedig mintegy 173 ezer tesztet végeztek el. Moszkvában a szűrések száma a járvány kezdete óta meghaladta az 1 milliót, és naponta több, mint 40 ezerrel növekszik.

Leonyid Rosal, a sürgősségi gyermeksebészeti és traumatológiai kutatóintézet elnöke a Kommerszant című lapnak nyilatkozva elmondta, hogy orosz orvosok és katonák egy 2019. június 24-én, az Összoroszországi Népfront szervezésében megtartott zárt tanácskozáson arra a megállapításra jutottak, hogy az egészségügyi rendszer nincs felkészülve a tömeges orvosi segítségnyújtásra rendkívüli helyzet esetén. A részvevők arra következtettek, hogy ebből a szempontból az összes régiónak önellátónak kellene lennie, kiküszöbölendő a betegek Moszkvába vagy Szentpétervárra szállításának kényszerét.

Az ebben a témában Oroszországban első ízben megtartott fórum részvevői indítványozták, hogy a tárcák kezdjék meg a szakemberek felkészítését a sérültek tömeges fogadására, számítsák ki, hogy az ágyállományban mekkora tartalékokat kell kialakítani, lássák el káderekkel és felszereléssel a régiókat, biztosítsák az egészségügyi alkalmazottak folyamatos továbbképzését. Az országos ismertségű Rosal doktor sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy nem sikerült felkészülni a járványra, és úgy vélekedett,

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!