2023. 03. 31. Péntek Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Orosz előrenyomulás a keleti és dél-keleti frontokon

Jelenős orosz sikerekről érkeztek hírek a hétvégén. Herszonban az infrastrukturális károk mellett civilek is életüket vesztették a Föderáció folyamatos ostromában. Vuhledarnál a védővonalat már áttörték az orosz csapatok, a következő napokban akár el is foglalhatják a várost. Az ukránokat pedig háborús bűnnel vádolják, amiért egy kórházra mértek csapást.

  • Orosz előrenyomulás a keleti és dél-keleti frontokon

Az ukránok beszámolója szerint az oroszok vasárnap hajnaltól kezdve folyamatosan Grad-rakéta-sorozatvetőkkel lőtték Herszon települést.

A helyi beszámolók szerint az orosz offenzíva során egy tömegközlekedési vállalat épülete teljesen megsemmisült, négy lakóház, több autó, egy kórház és egy iskola rongálódott meg. A támadásokban legalább hárman vesztették életüket és kilencen megsebesültek.

Gomolygó füstfelhő lengi be a donyecki településeket is. Vuhledar környékén is véres harcok folynak. A beszámolók szerint az orosz erőknek sikerült áttörniük a délkelet-ukrajnai város körüli első védvonalat. Az amerikai Instititute for the Study of War jelentése szerint az orosz csapatok folyamatosan váltják fel a Wagner-csoport erőit a környékbeli harcok során.

Szakértők szerint ha az oroszok tartják lendületüket, akkor akár napokon belül elfoglalhatják a várost. Az ukránok ezért az utánpótlási vonalak elvágására törekednek.

Az orosz külügyminisztérium azzal vádolta meg az ukrán hadsereget, hogy szándékosan mértek csapást egy luhanszki kórházra, amit háborús bűnnek minősítettek.

Az ukrán vezérkar a vádakra nem reagált, viszont közölték, az orosz Wagner-csoport mintegy 300 tagját szállították egy kórházba a Luhanszki régióban. Hozzátették ugyanakkor, hogy az orvosok nem hajlandóak ellátni őket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nőnek vallják magukat a spanyol rabok, hogy másik szárnyba kerüljenek

Nőnek vallják magukat a spanyol rabok, hogy másik szárnyba kerüljenek

Egyre több transz nemű rab lehet Spanyolországban. A büntetés-végrehajtási intézmények attól tartanak, hogy a férfi elítéltek közül egyre többen próbálják meg kihasználni a 16 éves kortól szabad nemváltást biztosító új transztörvényt, hogy átkerüljenek a lazábban őrzött női börtönökbe. A HírTV-t Spanyolországból Tóth Brigitta tudósította.
Orbán Viktor a Vatikánba utazott

Orbán Viktor a Vatikánba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Rómában lerótta kegyeletét Karl-Joseph Rauber bíboros-érsek, egykori budapesti apostoli nuncius ravatalánál - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!