2024. 10. 02. Szerda Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Szolgának születtek 11:00

Külföld

Orbán Viktor és Joe Biden találkoztak Washingtonban + videó

Orbán Viktor találkozott Joe Bidennel, meglepő dolog történt – írta meg a Világgazdaság.

  • Orbán Viktor és Joe Biden találkoztak Washingtonban + videó

Joe Biden amerikai elnök felszólalásával megkezdődött a 2024-es NATO-csúcstalálkozó. Az esemény keretében a nagyhatalom vezetője délután találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A magyar kormányfő Facebook-sztorijában osztotta meg a történelmi eseményt, melyet itt nézhet meg.

A NATO alapításának 75. évfordulós megemlékezésével hivatalosan is megkezdődött a védelmi szövetség csúcstalálkozója Washingtonban. A 32 tagország állam- és kormányfői, valamint a NATO-főtitkára helyi idő szerint kedden kora este a Mellon Auditoriumban gyűlt össze, ahol 1949 júliusában aláírták az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (North Atlantic Treaty Organization - NATO) alapító okmányát, az Észak-atlanti Szerződést.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az ünnepségen rámutatott, hogy a NATO nemcsak a legsikeresebb és legerősebb, de egyben a történelem leghosszabb ideje fennálló szövetsége is, ami szándékolt választások és nehéz döntések eredménye.

A jelen időszakról szólva kifejtette, hogy nincsenek költségmentes lehetőségek Oroszországgal a szomszédban, valamint nincsenek kockázatmentes eshetőségek egy háború idején. Úgy vélte ugyanakkor, hogy a legnagyobb költsége és kockázata annak lenne, ha Oroszország győzne Ukrajnában.

Az esemény végén Joe Biden, amerikai elnök a NATO ősszel leköszönő főtitkárának átadta az Elnöki Szabadság Érdemrendet, az Egyesült Államok legmagasabb rangú polgári kitüntetését.

Biden még hétfőn kijelentette, hogy az Ukrajnában a napokban végrehajtott rakétatámadások, köztük a kijevi gyermekkórházra mért csapás szörnyű emlékeztetői Oroszország brutalitásának.

Az elnök arra reagált, hogy néhány órával korábban rakétatalálat ért egy gyermekkórházat Kijevben, továbbá több ukrán várost. Hivatalos ukrán beszámolók szerint legalább 36 polgári személy meghalt a hónapok óta legsúlyosabb légicsapásokban.

Hozzátette, hogy Washington és szövetségesei a kedden kezdődő NATO-csúcstalálkozón új intézkedéseket jelentenek be Ukrajna légvédelmének megerősítésére.

Forrás: Világgazdaság

Fotó: AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A héten megkezdi az FKF a budapesti hidak őszi mosását

A héten megkezdi az FKF a budapesti hidak őszi mosását

Az FKF munkatársai a héten megkezdik a budapesti hidak őszi mosását: szerdán éjszaka a Váralagutat, csütörtökön éjjel a Lánchidat és a városligeti Zielinski hidat tisztítják meg - közölte a Budapesti Közművek keretén belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!