2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Nyári utazási szezon

Külön szabályok vonatkoznak az uniós, és nem uniós országból behozható termékek mennyiségére, ezért a NAV azt kéri a külföldre utazóktól, minden esetben körültekintően tájékozódjanak a szabályokról. A rendőrség pedig arra hívja fel a figyelmét az utazóknak, hogy indulás előtt ellenőrizzék okmányaikat, és a gépjárműveik papírjait is.

  • Nyári utazási szezon

Éves szinten mintegy 20 millió utas lépi át  a határt Csongrád-Csanád megyében, legtöbben a nyári idegenforgalmi szezonban, akkor havonta 2 és fél millióan. Ilyenkor akár több órát is várakozni kell a határon.  

Más szabályok vonatkoznak azokra, akik az unión belül, vagy az unión kívülre utaznak, és onnan jönnek vissza. Az unión belül a magáncélra vásárolt termékek többségét szabadon be lehet hozni, azonban a vadász és sportfegyverek vagy gyógyszerek engedélyhez kötöttek. Nagyobb mennyiségű italra, dohányárúra pedig korlátozások vonatkoznak. 

2019 decemberétől szigorúbb növényegészségügyi rendszert vezetett be az unió, célja az egyes áruféleségekkel terjedő kártevők növényegészségügyi kockázatának csökkentése, valamint a megtermelt és forgalmazott élelmiszerek nyomon követése.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!