2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Nagyon visszaüthetnek a Moszkva elleni szankciók

Biztonságpolitikai szakértők szerint visszaüthetnek az európai gazdaságra a Moszkva elleni gazdasági szankciók. A német kancellár a büntető intézkedések minél gyorsabb bevezetése mellett áll ki az ukrajnai helyzet miatt.

A német kancellár támogatja a Moszkva elleni újabb szankciókat, és a gazdasági büntető intézkedések minél gyorsabb bevezetése mellett áll ki, közölte a helyettes kormányszóvivő. Azt mondta: Németország továbbra is azt akarja elérni, hogy legyen fegyverszünet az ukrajnai válsággócokban, és kezdjék el megvalósítani Petro Porosenko ukrán államfő béketervét.

Az uniós külügyminiszterek mára várnak javaslatot az Európai Bizottságtól a büntető intézkedésekre. Az EUobserver információi szerint a lehetséges szankciókat már áprilisban kidolgozták. A legenyhébbek között sorolják fel az orosz luxuscikkek, például vodka, kaviár, gyémántok uniós behozatalának tilalmát, a legszigorúbb forgatókönyv viszont a gáz- és olajbehozatalt is tiltaná.

Vigyázni kell

A Hír Televízióban nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő úgy véli, hogy a szigor az Európai Uniónak is gazdasági hátrányt jelenthet. Georg Spöttle azt mondta, már korábban kiderült, hogy a Dunaferr tulajdonosára, a Vnyesekonombankra is vonatkoznak a szankciók, márpedig ez az a pénzintézet, amely a paksi bővítéshez szükséges hitelt biztosítaná.

„Az Európai Unió például az energia, a gáz egyharmadát kapja Oroszországból, amely ukrán gázvezetékeken keresztül érkezik. Hogy Németországot említsem, ott körülbelül 500 milliárd euróra tehető az oroszokkal kötött üzletek értéke, legyen ez technika, energia, élelmiszer. Tehát sok német cégnek a léte függ tőle. A német ipari kamara elnöke ezért mondta, hogy oké, szankciók, de vigyázni kell, mert nagyon visszaüthet” – fogalmazott Georg Spöttle.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!