2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Moszkva azt állítja, hogy több mint 600 ukrán katonát öltek meg egy rakétacsapással

Több, mint 600 ukrán katona halt meg egy rakétatámadásban - állítja az orosz védelmi minisztérium, Kijev tagad. Az ukrán hadvezetés szerint az orosz csapatok szegték meg saját maguk kihirdetett fegyverszüneti ígéretüket. Közben a felek, idén először, 50 katona fogolycseréjében állapodtak meg.

  • Moszkva azt állítja, hogy több mint 600 ukrán katonát öltek meg egy rakétacsapással

Hatalmas krátert ütött Kramatorszk egyik kollégiumi épületének közvetlen közelében egy orosz lövedék. Nem omlott össze és nincsenek áldozatok sem. A lakosok azt állítják, szombat éjfél körül ébredtek hatalmas robbanásokra.

Több, mint 600 ukrán katona halt meg ugyanebben a rakétatámadásban - ezt már az orosz védelmi minisztérium állítja.

Igor Konasenkov a moszkvai védelmi tárca szóvivője elmondta, hogy Kramatorszkban ideiglenes katonai barakkokat támadtak, ahol ukrán katonák állomásoztak. Az ukrán katonák szálláshelyét a tárca szerint a mobiltelefonjaik alapján mérték be. Hozzátette: a támadást megtorlásul hajtották végre az ukrán erők hasonló, újévi rakétacsapására válaszul. Kijevben tagadták az orosz állítást, az ukrán hadsereg szóvivője a bejelentés csak az orosz propaganda része.

Az ukrán himnuszt énekelve, a nemzeti zászlóz lobogtatva mosollyal az arcukon indultak haza az ukrán katonák. A 2023-as év első fogolycseréje után 50 ukrán és 50 orosz katona szabadult ki a fogságból.

Közben a kijevi vezetés még mindig azzal van elfoglalva, hogy állításuk szerint az oroszok megszegték az ortodox karácsony idejére bejelentett fegyverszünetüket. Pedig az ukránok a fegyvernyugvást eleve nem fogadták el, mert szerintük az csak orosz csapda volt.

A donyecki terület kormányzója szerint legalább egy civil meghalt, nyolcan pedig megsebesültek a Bahmut elleni orosz ostromban. Közben Zaporizzsja megye kormányzója egy tévéműsorban azt állította, a Föderáció csapatai nem hogy nem tartották be a tűzszünetet, de az ENSZ humanitárius missziójára is tüzet nyitottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!