2023. 03. 25. Szombat Irén, Irisz napja
Jelenleg a TV-ben:

Pajtakult

Következik:

Poltikai hobbista 04:00

Külföld

Moszkva azt állítja, hogy több mint 600 ukrán katonát öltek meg egy rakétacsapással

Több, mint 600 ukrán katona halt meg egy rakétatámadásban - állítja az orosz védelmi minisztérium, Kijev tagad. Az ukrán hadvezetés szerint az orosz csapatok szegték meg saját maguk kihirdetett fegyverszüneti ígéretüket. Közben a felek, idén először, 50 katona fogolycseréjében állapodtak meg.

  • Moszkva azt állítja, hogy több mint 600 ukrán katonát öltek meg egy rakétacsapással

Hatalmas krátert ütött Kramatorszk egyik kollégiumi épületének közvetlen közelében egy orosz lövedék. Nem omlott össze és nincsenek áldozatok sem. A lakosok azt állítják, szombat éjfél körül ébredtek hatalmas robbanásokra.

Több, mint 600 ukrán katona halt meg ugyanebben a rakétatámadásban - ezt már az orosz védelmi minisztérium állítja.

Igor Konasenkov a moszkvai védelmi tárca szóvivője elmondta, hogy Kramatorszkban ideiglenes katonai barakkokat támadtak, ahol ukrán katonák állomásoztak. Az ukrán katonák szálláshelyét a tárca szerint a mobiltelefonjaik alapján mérték be. Hozzátette: a támadást megtorlásul hajtották végre az ukrán erők hasonló, újévi rakétacsapására válaszul. Kijevben tagadták az orosz állítást, az ukrán hadsereg szóvivője a bejelentés csak az orosz propaganda része.

Az ukrán himnuszt énekelve, a nemzeti zászlóz lobogtatva mosollyal az arcukon indultak haza az ukrán katonák. A 2023-as év első fogolycseréje után 50 ukrán és 50 orosz katona szabadult ki a fogságból.

Közben a kijevi vezetés még mindig azzal van elfoglalva, hogy állításuk szerint az oroszok megszegték az ortodox karácsony idejére bejelentett fegyverszünetüket. Pedig az ukránok a fegyvernyugvást eleve nem fogadták el, mert szerintük az csak orosz csapda volt.

A donyecki terület kormányzója szerint legalább egy civil meghalt, nyolcan pedig megsebesültek a Bahmut elleni orosz ostromban. Közben Zaporizzsja megye kormányzója egy tévéműsorban azt állította, a Föderáció csapatai nem hogy nem tartották be a tűzszünetet, de az ENSZ humanitárius missziójára is tüzet nyitottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen áprilisban Pekingbe utazik, hogy tárgyaljanak a kínai elnökkel. A francia elnök a kétnapos brüsszeli csúcs után tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: látogatásuk célja, hogy nyomást gyakoroljanak Hszi Csin-Pingre, hogy rávegye az orosz elnököt a háború lezárására.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Véget ért a kétnapos EU-csúcs

Véget ért a kétnapos EU-csúcs

Az első csütörtöki napon a tagállamok képviselői 1 millió darab tüzérségi lőszer küldéséről állapodtak meg Ukrajna számára egy éven belül. Hazánk ugyanakkor továbbra sem egyezett bele, hogy lövedékeket adjon Kijevnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!