2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Meghaladta a 86 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világon

Meghaladta a 86 milliót a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma a világban. 21 és fél millió esettel továbbra is az Egyesült Államok a legfertőzöttebb ország, ahol rekord magas a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma is. A második legfertőzöttebb ország India. Ott már meghaladta a 10 milliót a pozitív esetek száma. Míg a harmadik helyen Brazília áll, ahol több mint 7 és fél millió fertőzött van.

  • Meghaladta a 86 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világon

Már több mint 30 országban megkezdték a legveszélyeztetettebb csoportba tartózok beoltását. Az Egészségügyi Világszervezet jelezte, hogy a Pfizer-BioNtech gyógyceripari cégek vakcinája után fontolóra veszi további gyártók ellenszerének sürgősségi engedélyezését is.

A kínai gyártók megfeszült erőkkel igyekeznek teljesíteni a felhívást. Sinopharm nevű vakcinájuk az eddigi eredmények szerint csaknem 80 százalékos védelmet nyújt a koronavírus-fertőzéssel szemben. Az ellenszer már feltételes forgalmazási engedélyt kapott a távol-keleti országban.

A kínai újév alkalmából különösen sokan utaznak, ezért nagy a készültség a kommunista államban. Ország délnyugati tartományában megkezdték mindazok beoltását, akik alapvető fontosságú feladatot látnak majd el a fesztivál idején.

Aggasztó a helyzet az Egyesült Államokban

Közben a brazilok is megkezdték az oltási kampányt. A dél-amerikai ország kormánya bejelentette, hogy heteken belül megérkezik az Indiában gyártott vakcina.

 

Az Egyesült Államokban már december közepén megkezdték a lakosság beoltását. Az egészségügyi hatóságok azonban arra figyelmeztetnek, hogy az oltási ütem nem felel meg az eredeti terveknek. A 2020-as év végéig 20 millió embernek akarták beadni az ellenszert, ennek ellenére alig több, mint 17 millió lakos kapta meg a vakcinát.

Az Egyesült Államokban továbbra is aggasztó a járványhelyzet. Az elmúlt 35 napban folyamatosan 100 ezer fölött volt a kórházban kezelt betegek száma, és az elmúlt 24 órában rekordot döntött a halottak száma is.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!