2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Megbénulhat Franciaország, a legkeményebb sztrájk várható Párizsban

Zavargások várhatóak Franciaországban, mivel délutánra hirdették meg az utóbbi hetek egyik legnagyobb tüntetéssorozatát. Párizsban szinte polgárháborús készültségben vannak a hatóságok.

Franciaország ma újra megbénulhat. A Le Figaro forrásai szerint az egyik legkeményebb napra lehet számítani a tüntetések kezdete óta. A fővárosban meghirdetett demonstrációk mellett, általános sztrájkot is tartanak. A közlekedési dolgozók nagy része már több mint egy hónapja nem vette fel a munkát.

Van egy olyan érzésem, hogy nem mostanában ér véget. A helyzet nagyon bonyolult, nagyon fontos hogy megoldást találjanak. Tenni kell valamit, mert sokáig nem tartható fenn ez a helyzet

- nyilatkozta egy párizsi lakos.

Úgy tűnik a folyamatos sztrájkba egyre többen kezdenek belefáradni.

Elég bonyolult a helyzet, fel kellett szállnunk a regionális expresszvonatra, majd a metróra, amelyet a forgalmi problémák miatt megállítottak, tehát le kellett szállnunk a metróról, és végi kellett sétálnunk az egész Sebastopol körúton. Megértem a sztrájk okát, de ez túlságosan hosszú, különösen mivel Macron elnököt nem érdekli, és úgy tűnik, hogy semmit sem akar tenni ellene, csak húzza az időt. A sztrájk hosszú ideje tart, és biztos, hogy a franciák már belefáradtak

- nyilatkozta egy diák.

Ma sztrájkba lépnek a kikötői munkások mellett, az energiaszektor és az olajfinomítók munkatársai. Ez pedig akár benzinhiányhoz is vezethet. Emellett tüntetnek a postások, a távközlési hálózatok munkatársai, mintegy 70 ezer ügyvéd, az egészségügyi dolgozók és a közhivatalnokok is. De hiába tárgyalt a kormány a szakszervezetekkel, utcára vonulnak a tanárok, a tűzoltók, és a stewardess-ek is.

A délután kezdődő tüntetés központja most is Párizs lesz, ahová mintegy 5500 rendőrt vezényelnek. Hozzájuk csatlakozik a köztársasági véderő 45 egysége és 3000 csendőr.

A szervezők előre felhívták a figyelmet arra, hogy a megmozdulásokhoz várhatóan csatlakoznak szélsőbaloldali anarchista alakulatok is. Így ismét összecsapás várható a hatóságok és a tüntetők között.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó: A liberális mainstream véleménydiktatúrát épít ki

Véleménydiktatúrát épít a liberális mainstream - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyban, ahol a Konzervatív Konferencián vett részt. 2021. szeptember 20.

Kitört a vulkán La Palma szigetén

Kitört egy tűzhányó a Kanári-szigetek La Palma szigetén, több mint ötezer embert kellett kimenekíteni. 2021. szeptember 20.

Megőrizhette alkotmányos többségét az orosz kormánypárt

Megőrizhette vezető alkotmányozó többségét a Vlagyimir Putyin pártja. 2021. szeptember 20.

Legfrisebb híreink

Hekkertámadás vagy rendszerhiba?

Továbbra sem lehet tudni, miért mondott csődöt az ellenzéki előválasztás rendszere a hétvégén. A Napi aktuális vendége volt Ifj. Lomnici Zoltán jogi szakértő.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!