2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Külföld

Manfred Weber támogatja a Tisza Párt csatlakozási kérelmét az EPP pártcsaládjához + videó

Megjött a brüsszeli jóváhagyás, Magyar Péter pártja az EPP frakciójába csatlakozik – írta meg a Magyar Nemzet.

  • Manfred Weber támogatja a Tisza Párt csatlakozási kérelmét az EPP pártcsaládjához + videó

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke és európai palamenti frakcióvezetője Brüsszelben újságíróknak nyilatkozva kijelentette: támogatja a Tisza Párt csatlakozási kérelmét az EPP pártcsaládjához. Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója kedd délután, zárt ülésen szavaz a Tisza Párt EPP európai parlamenti frakciójához való csatlakozási kéreleméről. Manfred Weber az ülést megelőzően gratulált a Tisza Pártnak ahhoz, hogy az európai parlamenti választások alkalmával megszerezte a leadott szavazatok mintegy 30 százalékát.

A Tisza Párt hét képviselőjének európai parlamenti mandátumát erős eredménynek nevezte, ami egyértelmű üzenetet hordoz a magyar polgároktól arra vonatkozóan, hogy a Fidesz mellett másokat is szeretnének látni az Európai Parlamentben a magyar érdekek képviseletében – hangoztatta Weber.

A Tisza Párttal a magyar érdekek képviseletében és védelmében sok képzett ember került az Európai Parlamentbe, a párt képviselői a munka elvégzésére alkalmasak – fogalmazott.

Közölte, aggodalmak vetődnek fel a magyarországi fejleményekkel kapcsolatban, amikor a jogállamiságról vagy a korrupció elleni harcról van szó. Jó látni, hogy az a párt, amelyik felteszi a szükséges kérdéseket Magyarországon, most csatlakozik az Európai Néppárt korrupcióellenes és jogállamsággal kapcsolatos fellépéséhez – tette hozzá nyilatkozatában az EPP elnöke.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: MTI / EPA

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Betiltották a 444.hu-t Oroszországban + videó

Betiltották a 444.hu-t Oroszországban + videó

A Napi aktuálisban Nagy Károly a Transzparens Újságírásért Alapítvány elnöke és Kovács András az Origo újságírója vett részt a hagyományos vitában, melynek során ezeket a témákat is érintették: Magyar Péter a komplett sajtót is leváltaná, ellenzéki megújulás Gyurcsány Ferenccel, betiltották a 444.hu-t Oroszországban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!