2024. 06. 29. Szombat Péter, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabó Magda világsikere

Következik:

Európai Híradó 04:50

Sport

Kovács István sípszavára indul a számunkra sorsdöntő mérkőzés

A papírforma alapján a cseh-török mérkőzésen dől el, hogy melyikük jut a nyolcaddöntőbe a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Külön érdekesség, hogy a meccset az erdélyi magyar Kovács István vezeti.

  • Kovács István sípszavára indul a számunkra sorsdöntő mérkőzés

A portugálok a cseheket és a törököket is legyőzték, így kényelmes helyzetben várják a szerda estét. A rivális Georgia számára - a párhuzamosan futó cseh-török összecsapás függvényében - a pontszerzés érhet csoport harmadik helyet, és egyben reményt a nyolcaddöntőre, siker pedig automatikusan 16 közé jutást.

A biztos csoportelsőség mellett a portugálok nagy gondja a pályák biztonsága, mert az Eb-n már több szurkoló is befutott a gyepre, hogy Cristiano Ronaldóval fényképezkedhessen, és közülük többen oda is fértek a kiválósághoz, miközben a biztonságiak tehetetlenek voltak.

A két csapat egyszer találkozott egymással, még 2008-ban, akkor a portugálok 2-0-ra nyertek barátságos mérkőzésen.

Akire nagyon kell figyelniük a portugáloknak, az Georgesz Mikautadze, ő szerezte az Eb-újonc georgiaiak mindkét gólját, ráadásul a csehek elleni pontszerzést ért. Viszont a portugálok öt eddigi góljából kettő öngól volt, a három másik találaton Bernardo Silva, Francisco Conceicao és Bruno Fernandes osztozott, azaz Ronaldo még nem villant, igaz, utóbbi játékostársával komoly gólhelyzetben "lövetett" gólt.

Mindkét alakulat számára nagyobb a tét a cseh-török párharcban. Két forduló után a törököknek 3, a cseheknek 1 pontjuk van, és még mindketten kieshetnek, de csoportmásodikak is lehetnek. Az egymás elleni ütközetekben sorozatban három győzelemnél járnak a törökök (2-1, 2-0, 2-0). A csehek legutóbb 2014. október 10-én tudtak győzni, akkor Európa-bajnoki selejtezőn 2-1-re.

A cseheknek komoly gondot okoz, hogy a vádlisérüléssel kezelt Patrik Schicket miként pótolják. A szombati, Georgia elleni 1-1 során Mojmir Chytil állt be a helyére. A biztos továbbjutáshoz nem elég döntetlenre játszania a gárdának.

A törököknek ugyan jó lenne az "iksz", de Vincenzo Montella szövetségi kapitány a győzelem reményében küldi pályára csapatát. A jó kezdést (3-1 Georgia ellen) követően jött a portugálok elleni 0-3, így az olasz szakvezetőnek meg kell találnia a stabil pontokat az együttesében. Abdülkerim Bardakci sárga lapok miatt nem játszhat, míg Samet Akaydin és Irfan Can Kahveci sérüléssel bajlódik, az ő játékuk kérdéses. A 19 éves Arda Güler, a Real Madrid játékosa ugyan az első összecsapáson betalált, mégsem volt vele maradéktalanul elégedett Montella, így aztán a tehetség csak csere volt a portugálok ellen, de most minden bizonnyal újra kezdő lesz.

A mérkőzést a romániai magyar Kovács István vezeti. A Magyar Nemzet így fogalmazott, Az UEFA-nál bizonyára sokan fogják a fejüket, hogy a bíróküldés így alakult… 

Mindkét találkozó szerdán 21 órakor kezdődik. A portugál-georgiai összecsapást Gelsenkirchenben, a cseh-török meccset pedig Hamburgban rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Párizs 2024 - küzdelem a Szajnával

Párizs 2024 - küzdelem a Szajnával

Kevesebb mint egy hónappal a párizsi olimpia előtt még mindig nem elég tiszta a Szajna vize ahhoz, hogy otthont adhasson az ötkarikás versenyeknek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vb-döntőben a magyar válogatott

Vb-döntőben a magyar válogatott

Az Európa-bajnoki címvédő magyar női junior kézilabda-válogatott 28-24-re legyőzte Hollandiát a szkopjei világbajnokság pénteki elődöntőjében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!