2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Külföld

Magyarország beelőzte a többi európai tagállamot - olasz lapok a vakcinabeszerzésről

Az olasz lapok üdvözlik, hogy a magyar kormány engedélyezte az orosz Szputnyik-V vakcina felhasználását. A hír pár óra alatt elözönlötte a sajtót.

  • Magyarország beelőzte a többi európai tagállamot - olasz lapok a vakcinabeszerzésről

Magyarország az első a kontinensen, aki jóváhagyja az orosz vakcina felhasználását, írják az újságok elismerve a magyar hatóságok bátorságát és előrelátását. Idézik Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentését, miszerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvába utazik, hogy a helyi hatóságokkal az orosz oltóanyag beszerzéséről tárgyaljon. Hangsúlyozzák, hogy az illetékes hatóságok az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) megvizsgálta az oltóanyagot és engedélyezte a lakoságon való alkalmazását.

Az olasz lapok kitérnek Szijjátó Péter és Mihail Albertovics Muraskó orosz egészségügyi miniszter tárgyalására, továbbá idézik a magyar külügyminiszter bejelentését, miszerint „az oltás felgyorsítása Magyarországon emberéleteket véd meg. Az élet hamarabb visszatérhet a normalitás mezejére és lehetővé teszi, hogy a korlátozásokat korábban feloldják.”

A La Repubblica napilap is részletesen tájékoztat a magyar döntésről.

A magyarok beelőzték a többi európai tagállamot

- közli a napilap, majd idézi Orbán Viktor péntek reggeli bejelentését miszerint egy megfelelő technológiával felszerelt vakcina gyár létesítését tervezi.

A magyarok Szputnyik-V melletti döntését furcsa mód nem kísérik elmarasztaló kritikák. Nem így volt ez október végén, amikor Orbán Viktor bejelentette, hogy szándékában áll az orosz vakcina beszerzése. „A vakcina nem válhat politikai vitatémává, egészségügyi kérdésről van szó, emberéletek megmentéséről” – idézte novemberben az Agi sajtóügynökség a magyar kormányfő szavait, majd azzal vádolta, hogy az európai intézmények által kidolgozott oltási rendszer meggyengítésére törekszik.

A koronavírus elleni oltóanyagok több forrásból való beszerzésére vonatkozóan megváltozott az olasz sajtó nézőpontja, nem üti meg a korábbi kritikus hangnemet. Ennek oka az lehet, hogy Gulyás Gergely miniszter bejelentése egy olyan helyzetben találja Olaszországot, amikor az oltóanyag ellátás akadozása, az oltási program megtorpanáshoz és kényszerű átütemezéséhez vezetett. Lazio tartományban teljes mértékben leállították az oltásokat, annak érdekében, hogy a második adag vakcinát megkaphassák az első körben beoltott egészségügyi dolgozók. A jövőbeli szállítmányok megbízhatósága is egyre bizonytalanabb. Domenico Arcuri csütörtök este bejelentette, hogy jövő héten további 20 százalékkal csökkentett Pfizer BioNtech vakcina-szállítmány érkezik az országba.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!