2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

Macron megszólalt az Ukrajnának nyújtandó vadászgépekről

Emmanuel Macron francia elnök nem zárta ki pénteken, hogy Franciaország harcigépeket küldjön Ukrajnának, de arra figyelmeztetett, hogy ehhez hosszú idő kellene, Ukrajnának pedig gyorsabb segítségre van szüksége.

  • Macron megszólalt az Ukrajnának nyújtandó vadászgépekről

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök régóta követeli, hogy országa nyugati támogatói minél hamarabb küldjenek vadászrepülőket. A politikus csütörtöki nyilatkozata szerint a nyugat-európai politikusok egy része kész erre. "Európa velünk lesz egészen a végső győzelmünkig" - fogalmazott Zelenszkij brüsszeli sajtótájékoztatóján.

A francia elnök elmondta, hogy "nem zár ki semmilyen lehetőséget", amikor arról kérdezték, hogy Párizs adna-e harcirepülőket Kijevnek.

A francia államfő ugyanakkor hozzátette, hogy most a legfontosabb, hogy minél gyorsabban tudják segíteni Ukrajnát, a repülők leszállítása és a pilóták kiképzése viszont hosszú időt venne igénybe.

Macron szerint ezért a segítségnek olyan eszközökre kellene koncentrálódnia, mint a tüzérség.

Zelenszkij a héten Nyugat-Európában, valamint az Európai Unió intézményeiben tett személyes látogatása során kért további fegyverszállításokat.

Szerdán Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tárgyalt, aki a francia elnökhöz hasonlóan arról beszélt, hogy "semmilyen lehetőséget nem zár ki", ha Ukrajna támogatásáról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico állapota lassan, de továbbra is javul

Robert Fico állapota lassan, de továbbra is javul

Közben a TASR közszolgálati hírügynökség jelentése szerint Juraj Blanár külügyminiszter megerősítette, hogy ő fogja helyettesíteni Robert Ficót az ukrajnai helyzettel kapcsolatban júniusban, Svájcban rendezendő konferencián.
Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Elég lesz, túl sok a „buzulás” – hangzott el a pápa szájából az olasz püspöki kar zárt ülésén a minap, utalva arra, hogy ne engedélyezzék a homoszexuális szeminaristák felvételét. Erről írt a The Guardian brit napilap. Ferenc pápa oldott beszélgetésen mondta ezt az olasz püspökök társaságában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!