2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Külföld

Lengyel képviselőkkel bővülhet a Patrióták Európáért frakciója + videó

Lengyel képviselőkkel bővülhet a Patrióták Európáért frakciója. Az Alapjogokért Központ vezető elemzője arról beszélt, hogy a Patrióták igazi erőközpont lesz, és a brüsszeli bürokrácia minden igyekezete és ármánykodása ellenére: akár a második legnagyobb erő lehet majd az EP-ben.

  • Lengyel képviselőkkel bővülhet a Patrióták Európáért frakciója + videó

A Magyar Nemzet értesülései szerint lengyel tagok ülhetnek be a Patrióták Európáért frakciójába, miután a jobboldali Konföderáció Pártban megosztottság alakult ki arról, hogy melyik EP-frakcióhoz csatlakozzanak. Végül is a párt engedélyezze, hogy a képviselők más-más frakciókba üljenek be. Ketten pedig a Patriótákhoz akarnak csatlakozni, amivel a frakció létszáma 86 főre nőhet.

Deutsch Tamás csütörtökön a Napi aktuálisban arról beszélt, hogy a Patrióták frakciója egy erős és megkerülhetetlen politikai erő.

Nem volt még példa soha arra, hogy egy jobboldali, egy szuverenista nézeteket valló, egy patrióta nemzeti elkötelezettségű politikát folytató, Brüsszel őrültségeivel szemben egy gyökeres változás mellett kiálló politikai erőnek ekkora részvétele lett volna az Európai parlamentben. - mondta Deutsch Tamás, aFidesz EP-képviselője. 

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője pedig arról beszélt, hogy egyre komolyabb húzóerőt jelent a PAtrióták Európáért az EP-ben, hiszen ezeket az értékeket az utóbbi években egyik párt sem képviselte Brüsszelben.

"A létét, a létrejöttét is kétségbe vonták, hogy ez lehetséges lesz, aztán ugye a miniszterelnök mondta, hogy ez lesz a harmadik legnagyobb. Azt aztán végképp kétségbe vonták. Most már vakargatják a tarkójukat, hogy fogadjanak-e arra, hogy nem lesz a második. Én nem tenném. de az biztos, hogy azok a választók, akik igen erős hanghon megszólaltak az Európai Parlamenti választáson, most megkapják a képviseletet. " - fogalmazott Zila János, az Alapjogokért Központ vezető elemzője. 

Zila János szerint a háborúpárti baloldal és a bürokrácia most azzal igyekszik felvenni a harcot a Patrióták ellen, hogy kiszorítják őket a fontosabb pozíciókból. Szerinte azonban ez egyrészt csak tovább erősíti az összefogást, másrészt viszont szembe megy az európai választók akaratával.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!